İstanbulensis Çiçeği Sultanbeyli’yi Selamladı

Dünyada sadece Aydos Tepesi’nde görülen Crocus Olivieri İstanbulensis çiçeği Sultanbeyli’ye ‘merhaba’ dedi.

İstanbulensis Çiçeği Sultanbeyli’yi Selamladı

Dünyada sadece Aydos Tepesi’nde görülen Crocus Olivieri İstanbulensis çiçeği Sultanbeyli’ye ‘merhaba’ dedi.

05 Şubat 2018 Pazartesi 10:12
İstanbulensis Çiçeği Sultanbeyli’yi Selamladı

Latince isminde İstanbul’un adını taşıyan tek çiçek olan İstanbulensis Çiçeği şubat ayında açarak eşsiz resitaline başladı. Böylelikle, Sultanbeyli Belediyesi’nin logosuna taşıyarak tanıttığı, adına uluslararası şiir festivali düzenlediği İstanbulensis Çiçeği, şimdiden baharın habercisi oldu.

Crocus Olivieri İstanbulensis

Latince ismi Crocus Olivieri İstanbulensis olan “İstanbul Çiğdemi” dünyada sadece Sultanbeyli Aydos Ormanı ve Ömerli Havzası’nda, Şubat- Nisan ayları arasında açan endemik bir bitki. Ne yazık ki doğal yaşam alanı sadece Aydos olduğundan dolayı nesli tükenmek üzereyken Sultanbeyli Belediyesi, hem vatandaşlarda çevresel duyarlılık algısı oluşturmak, hem de bölge için bu ender bitki türünün korunmasına katkı sağlaması için İstanbul Çiğdemi’ni logosuna taşımıştı. Fark edilmeden önce yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan çiçek 2008 yılında tekrar keşfedildi ve o günden itibaren korumaya alınıp üretimi yapılarak yok olmasının önüne geçildi.

Bu ender rastlanan çiçek için Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “İlçenin sembolü haline gelen ve logomuz olan çiçeğimizi korumak için proje gerçekleştirdik. Adına şiir festivalleri düzenlediğimiz çiçeğimizi gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3