Doğada yüzde 100 geri dönüşebilen tek malzeme olan camın, diğer ambalaj atıklarını kirletmeden ve zarar görmeden ayrı ve etkin toplandığı bu proje sayesinde birçok konuda tasarruf sağlanıyor.
Kafe, lokanta, bar, otel, alışveriş merkezi gibi işletmelerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde, yüksek miktarda cam atığı ortaya çıkıyor. Atık camların çöpe karışmadan geri dönüşmesine destek olan Horeca projesine Ataşehir’deki 74 işletme, 7 AVM ve 10 otel katılıyor. Proje katılımcılarına 15 Şubat 2017 tarihinde yapılan lansmanla “Işıklı Cam Dostu İşletme Tabela” ödülleri verilmişti. Projenin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, bu işletmelere ait toplanan cam verileri takip ediliyor, periyodik denetimler yapılıyor.
2 milyar cam şişenin çöpe karışmadan geri dönüştürülmesiyle birlikte; 50 milyon litre petrol ve 100 watt'lık bir ampulü 2 milyar saat çalıştırmaya yetecek kadar enerji tasarrufu sağlandı.
Geri dönüşümden elde edilen bir camın şişeye dönüşmesi, sıfır hammaddeden yapılan bir şişeye göre; elektrik enerjisi tüketiminde yüzde 25, hava kirliliğinde yüzde 20, maden atığında yüzde 80 ve su tüketiminde yüzde 50 azalma sağlıyor.