Platform üyeleri ilk olarak TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile bir araya geldi.
İyimaya, sivil toplum örgütleri tarafından toplanan ve komisyona intikal eden imzaların, toplumun siyasetten talebi olarak kendileri için değerli olduğunu söyledi.
Ahmet İyimaya, "Hazırlanan proje kapsamında siyaset kurumunun irade koyması halinde Anayasa'da ön görülen yöntemler içerisinde Meclis Araştırması, tekliflerin yasalaşması, önlemlerin güncellenmesi noktasında üzerimize düşen her şeyi yaparız." dedi.
"Bir evladımızı bile kurtarmaya değer bu mücadele"
Platform üyeleri daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ı ziyaret ederek, toplanan 100 bin imzanın bir örneğini takdim etti.
Beykoz'daki bu duyarlılığa Türkiye'nin her zamankinden fazla ihtiyacı bulunduğunun altını çizen Adan, "Hem emniyet verileri hem de bizim zaman zaman şahit olduğumuz bu konu, Türkiye'nin başında büyük bir bela olarak gözüküyor. İçişleri Bakanlığı ile bu konuyu görüştük ve orada da büyük bir duyarlılığın var olduğunu gördük. İnşallah bu faaliyet sayesinde meseleyi daha duyarlı bir noktaya taşıyacağız. Bir evladımızı bile kurtarmaya değer bu mücadele. MHP olarak sonuna kadar arkanızda olacağız ve bu konuyu Meclise taşıyacağız." diye konuştu.
"Kanayan bir yara üzerinden polemik yapmak bize yakışmaz"
Platform üyeleri son olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ı ziyaret etti.
Bağımlılık tedavisinin başarı seviyesinin yüzde 1'lerde olduğunu bildiklerini vurgulayan Altay, şunları kaydetti: "Türkiye'nin her yerinde olmakla birlikte İstanbul'da bu konu en güncel sorun. Şu an İstanbul'un tüm ilçelerinde yer alan parklar, uyuşturucu trafiğinin yaşandığı yerler. Hemen hemen bütün okulların önü uyuşturucu pazarı haline gelmiş durumda. Burada iktidara söyleyecek çok şey var ama böyle kanayan bir yara üzerinden polemik yapmak bize yakışmaz. Şüphesiz iktidar da böyle olsun istememiştir. Kapkaçı cezai müeyyide ile minimize ettik. Kesinlikle bu uyuşturucu ticaretine bulaşanların affı olmamalı, denetimli serbestlik olmamalı, indirim olmamalı, iyi hal olmamalı, yani TCK'da sanık lehine olacak tüm düzenlemeyi ortadan kaldıralım."
Engin Altay, bir insanı öldürmek ile uyuşturucu bağımlısı yapmanın aynı şey olduğunu, bu konuda Meclisin önemli gündem maddesinin bu olması için iktidar ve diğer muhalefet partileriyle iş birliği ve güç birliği içinde olacaklarını söyledi.
"Bu işin kaynağından kurutulması için kanun değişikliğinin şart olduğunu düşünüyoruz"
Beykoz Uyuşturucuyla Mücadele Platformu Koordinatörü Muharrem Kaşıtoğlu ise Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi uyuşturucuyla mücadele yöntemini Beykoz'da da denediklerini ve 23 genci tedavi ettirdiklerini söyledi.
Ancak bu gençlerin tamamının yeniden uyuşturucu kullanımına başladığını ifade eden Kaşıtoğlu, "Uyuşturucuya bulaşmış kişilerin dünyada tadavi edilme oranı yüzde 1,5 civarında. Maalesef bağımlı olanların tedavi ile geri döndürülmelerinin çok zor bir olay olduğunu gördük. Gençleri bu tehlikeden korumak adına en gerçekçi yolun, mevcut cezaların artırılması olduğunu söylemek mümkün. Bu işin kaynağından kurutulması için kanun değişikliğinin şart olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
İstanbul'un yakın geçmişe kadar en büyük probleminin kapkaç olduğunu anımsatan Muharrem Kaşıtoğlu, bu suçun "gasp" kapsamına alınmasıyla kapkaçın Türkiye ve İstanbul'un gündeminden düştüğünü dile getirdi.
Bu konuda da kararlı bir adım atılmasının önemine değinen Kaşıtoğlu, "Bağımlılıkla mücadele konusunda da kararlı adımların atılması önemli. Bunun kapkaçtan daha büyük bir tehlike olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:09