Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile talepler tam olarak karşılanamıyor. Sektör ilgilileri konuyla ilgili taleplerini bir çalıştay düzenleyerek anlatacak. Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı, Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri, Üniversite Eğitmeni ve Mahkeme Bilirkişisi olan Nihat Dönmez, taleplerin iletilmesi amacıyla bir çalıştay kurulacağını açıkladı.
Nihat Dönmez Çalıştay ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu, yürürlüğe girdiği 1965 yılından bu yana 10’dan fazla kanun ve kararname ile değişikliğe uğramış olmasına rağmen, günümüz sosyo-ekonomik yapısına cevap vermekten uzak olmakla eleştirilmektedir. Yapılan bu kadar değişikliğe rağmen taleplerin karşılanamayışının sebebi, biz sektör ilgililerinin taleplerini bürokrat ve hukuk yetkililerine bir birliktelik üzerinden iletmemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Nihayet mevzuata ilişkin hükümler içeren kanun ve kanunlar üzerinde yapılacak değişiklikleri taleplerimiz doğrultusunda yetkililere iletebilecek bir imkan bulmuş durumdayız Dedi.
Uludağ Üniversitesi SEM Öğretim Üyesi Muzaffer Ulaşdı ise:
Sektörümüz iştigali dolayısı ile ilgili en yüksek yürütme organı T. C Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sn. Murat Kurum’un yüksek yönlendirmeleri ile, Emlak Konut İdaresi Genel Müdürlüğünde yaptığımız görüşmede; Türkiye genelinde 31ilde temsilciliği bulunan ve benzerlerinin 4 katı kadar üyeye sahip olan bir Derneğiz. (TRKTYD) Kentsel Tesis Yönetim Derneği desteği ile, sektörün hukuki-mali-idari-sosyal yapısalı ve mevzuat yetersizliği konusunda bir raporun bakanlığa sunulmasına ve bir çalıştay ile bu raporun oluşturulması konusunda karara varılmıştır.
AKADEMİSYENLERDEN SANDALCI ‘YA BÜYÜK ÖVGÜ
Akademi Temsilcileri Kentsel Tesis Yönetim Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Suat SANDALCI’ ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini bildirdiler.