'Mesleki Eğitimde Yenilik' kategorisinde ödül alan proje ile Beykoz Üniversitesi, küresel ısınma ve iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında önemli bir katkı sağladı.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele, yenilenebilir enerji teknolojilerinin harekete geçirilmesi ve enerji verimliliği tüm ülkeler için önemli problemlerdir. Çözüm için, güvenilir, sürdürülebilir ve rekabet edebilen bir enerji sistemine geçiş gerekmektedir. Yeni enerji teknolojilerine geçiş de, sektör çalışanlarının donanımlarının değişimini gerektirir. Bu kapsamda mesleki iyileştirmeleri gündemine alan; Fransa, İspanya ve Türkiye ortak bir projeye imza attı.
Türkiye, Fransa ve İspanya'dan 12 ortağın yer aldığı; Avrupa Birliği Erasmus Plus programı kapsamında yürütülen 'TEPEB-Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası' projesinin Türkiye'deki ortağı Beykoz Üniversitesi oldu. 3 yıllık derinlemesine bir çalışmayı içeren proje; Avrupa Birliği 'Kariyer Gelişimi İçin Eşitlik Fonu' tarafından düzenlenen, 'Eğitimde Yenilikler Ödülü' kapsamında, 'Mesleki Eğitimde Yenilik' kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Beykoz Üniversitesi ortak olduğu 'TEPEB Binalarda Enerji Performansı Uzmanlığı Avrupa Sertifikası' projesi ile küresel ısınma, yenilenebilir ve verimli enerji konularında önemli bir yol alınmasına büyük katkı sağladı.
İNŞAAT SEKTÖRÜ KÖKTEN DEĞİŞİYOR
Yeni enerji teknolojilerine geçiş, halihazırda sektörde çalışmakta olanların yeterliklerinin değişimini gerektirecektir. TEPEB projesinin amacı; inşaat sektörü mesleklerini kapsayan bir yaşam boyu öğrenme programının hayata geçirilmesi ile mesleki uygulamalarda derin bir değişime eşlik etmektir. Böylelikle, şantiyenin her bir aşamasında gerçekleştirilecek değişikliklerden sorumlu olan ekip şefi ve teknisyenler, kısa süreli eğitim şeklinde gerçekleştirilecek, yeni bir eğitim yapısından faydalanabileceklerdir.