Sağlıklı Yaşam Şenliği'nde Buluştular

Beykoz'da düzenlenen “Sağlıklı Beslenme Şenliği”nde uzmanlar ilçe sakinlerine..

Sağlıklı Yaşam Şenliği'nde Buluştular

Beykoz'da düzenlenen “Sağlıklı Beslenme Şenliği”nde uzmanlar ilçe sakinlerine..

09 Haziran 2013 Pazar 12:27
Sağlıklı Yaşam Şenliği'nde Buluştular

 

Beykozlular Sağlıklı Yaşam Şenliği’nde Buluştu 

 

Beykoz’da düzenlenen “Sağlıklı Beslenme Şenliği”nde uzmanlar ilçe sakinlerine doğru ve sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattılar.  

 

6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü dolayısıyla Beykoz Belediyesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe 20 firma ve 200 kadar sağlıklı beslenme gönüllüsü destek verdi.

 

Belediye Meydanı’nda düzenlenen şenlikte gün boyu uzmanlar tarafından tansiyon, kan şekeri ölçümü,  vücut kitle endeksi analizleri ve yorumlamaları yapıldı. Meydan’da  kurulan stantlarda sağlıklı gıdalar tanıtıldı, gebe, bebek ve yaşlı beslenmesi ile ilgili bilgiler verildi.

 

Sağlıklı Beslenme Yaşam Kalitesini Artırıyor

 

Şenlik kapsamında Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı bir de seminer yer aldı.

 

Seminerinde sağlıklı beslenmenin ip uçlarını veren Garipağaoğlu: “Sağlıklı beslenme, çeşitli besin gruplarından dengeli miktarda almaktır ve yaşam kalitesini artırır. Bağırsak, meme kanserlerinden korunmak için yağları azaltın. Sigara akciğer kanserine, alkol fazlası da yemek borusu kanseri riskini arttırıyor. Demir alınmazsa, kansız kalırsınız. Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de her 100 kişiden 64’ü şişman olarak değerlendirilmiştir. Şişman olup hareketli olan kişiler, zayıf olup hareketsiz kişilere göre daha sağlıklıdır.”dedi.

 

Fast food tipi beslenme kanser yapıyor

 

Modern çağın hareketsiz yaşamı beraberinde getirdiğini de hatırlatan Garipağaoğlu:“ Görüldüğü gibi can boğazdan gelir ve gider. Erkeklerin kalbine giden yol, artık mideden geçmiyor. Besin eksikliğine bağlı olarak iyileşmesi uzun süren hastalıklar baş gösterir. Kalp sağlığını koruyalım. Tek bir besini konuşmayalım, sizin mutfağınıza hangi besinler giriyor, onu konuşmak lazım. Tüm besin gruplarından yeterli miktarda tüketelim. Fast food , cips , gazlı içecek tabir ettiğimiz beslenme tipi,yağı, kanserojen maddeye dönüştürdüğü için çok tehlikelidir.” şeklinde bilgiler verdi.

 

Seminer sonrasında ise stantlarda gün boyu ilçe sakinlerine sağlıklı gıdalar ve besin değerleriyle ilgili bilgiler verildi.

 

Son Güncelleme: 09.06.2013 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3