Sultanbeyli’de Çocuk Dostu Alanlar oluşturuluyor

Sultanbeyli95 Projesi kapsamında “Çocuk Dostu Alanlar” yapılarak çocukların gelişimine katkı sunulacak.

Sultanbeyli’de Çocuk Dostu Alanlar oluşturuluyor

Sultanbeyli95 Projesi kapsamında “Çocuk Dostu Alanlar” yapılarak çocukların gelişimine katkı sunulacak.

27 Mart 2019 Çarşamba 08:45
Sultanbeyli’de Çocuk Dostu Alanlar oluşturuluyor

Sultanbeyli Belediyesi, Bernard Van Leer Vakfı, Boğaziçi Üniversitesi ve haricinde 15 paydaşı bulunan Sultanbeyli95 Projesi çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında ev ziyaretleri ile gebelikten itibaren bebekler 18 aylık olana kadar ebeveynlere rehberlik ediliyor. Diğer taraftan küçük yaştaki çocuklarla onların bakımını üstlenenlere kamu alanları ve oyun parkları modelleri geliştirme, en savunmasız küçük yaştaki çocukları belirlemek amaçlı yenilikçi bir dizi haritanın oluşturulması çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında, ev ziyaretleri gerçekleştiriliyor ve ziyaretler esnasında, ilk 6 ay annenin ruh sağlığını destekleyecek çalışmalar yapılıyor. Özellikle anne –bebek iletişimi üzerinde durulan projeye katılan bebekler bir yaşlarını geçmeye başladı.

Proje içeriğinde kamusal alanların çocuk dostu haline getirilmesi de bulunuyor. Bu kapsamda Orhangazi Mahallesi’nde 0-3 yaş grubu çocukların kullanımına uygun bir park yapılıyor. Çalışmaları devam eden parkın 1 km’lik çevresi “Çocuk dostu alan” oluşturularak örnek olacak.

Konuyla ilgili Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı değerlendirmede, “Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Geleceğimize yatırım yapabilmek adına böyle bir proje gerçekleştiriyoruz. Anne karnında başlayan eğitimler çocuklar dünyaya geldiğinde de devam ediyor. Amacımız daha sağlıklı nesiller yetiştirmek. Bu çerçevede projeyi tüm ilçemize yaymak amacındayız. Orhangazi Mahallemiz de pilot bölge olarak çocuk dostu alan oluşturuyoruz” dedi. Proje kapsamında Orhangazi Mahallesi’nde bir sokak geçici olarak bir günlük trafiğe kapatıldı ve çocuklar orada doyasıya eğlendi. Ayrıca aynı bölgede projeye katılan anneler bebek arabalarıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Kaldırımların bebek arabalarıyla yürümeye müsait olup olmadığının test edildiği etkinlikte kaldırımlar büyük ölçüde geçer not aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72