İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve mülkiyeti İETT'ye ait olan T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nın, istasyonları, yolcu terminalleri, durakları, hatta çalışan raylı araçları, bu iş ve işlemlerle ilgili tesisleri, eklenti veya bütünleyici parçalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bedeli mukabili bütün hakları, sorumlulukları kapsayacak şekilde devredilmesini öngören protokol, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alındı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İETT Genel Müdür Vekili Ahmet Bağış'ın imzalarının bulunduğu devir protokolüne, CHP'li üyeler karşı çıktı.
CHP Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, İETT'nin İSKİ gibi köklü kuruluşlardan biri olduğunu, kurumun eskiden çatı görevi gördüğünü ve tüm toplu ulaşımı koordine ettiğini ancak son yıllarda ellerindeki yetki ve olanakların alındığını savundu.
İstanbul'da toplu ulaşımın ve raylı sistemin tökezlediğini bunun da uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını ileri süren Sağlam, "Bu yanlış kararlardan vazgeçilirse İstanbul'un temel sorunlarının tamamı çözülür. İETT'den elinizi çekin" dedi.
'KALDIRMAYACAĞIZ'
Eleştirilere cevap veren Hukuk Komisyonu Başkanı Osman Gökçebaş, Hakkı Sağlam'ın kamu yararına olan tüm kararlara muhalefet ettiğini iddia etti.
Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı'nın kaldırılmayacağını, kamu eliyle yine hizmet vermeye devam edeceğini dile getiren Gökçebaş, "Zaten 2011 yılında 2320 sayılı İBB Meclisi'nde alınmış kararda raylı sistemlerin, Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği belirtilmiş. Eski karara istinaden burayı büyükşehir bünyesine alıyoruz. Halihazırda orayı yine belediyemizin iştiraki olan Ulaşım A.Ş. işletecektir. Hakkı Sağlam, her olumlu şeye muhalefet ede ede sözüne itibar edilmesini ortadan kaldırdı. İETT ayrı bir kurum değil, kamu hizmeti veren ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir kuruluştur. Bu tür kararların alınması gayet normaldir" diye konuştu.