“Millet olarak gençlerimize sahip çıkmalıyız”

Çekmeköy Bağımlılık ile Mücadele Birimi Doktoru M. Talha Uçar Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çeken Uçar, “Bunun önlemini bizler aileler olarak almalıyız” dedi. Uçar ayrıca uyuşturucu ile mücadele Çekmeköy’ün diğer ilçeler arasında öne çıktığını söyledi.

“Millet olarak gençlerimize sahip çıkmalıyız”

Çekmeköy Bağımlılık ile Mücadele Birimi Doktoru M. Talha Uçar Gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çeken Uçar, “Bunun önlemini bizler aileler olarak almalıyız” dedi. Uçar ayrıca uyuşturucu ile mücadele Çekmeköy’ün diğer ilçeler arasında öne çıktığını söyledi.

28 Kasım 2017 Salı 13:30
“Millet olarak gençlerimize sahip çıkmalıyız”

Dr. M. Talha Uçar son günlerde sıklıkla gündeme gelen bonzai illetine değinerek, “Bu dediğimiz madde neredeyse her evde imalatı yapılacak bir cinsten. Buna karşı önlem alınmaz ise daha vahim olaylarla karşı karşıya kalabiliriz. Medyanın, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının üzerine çok görev düşmektedir. Hep birlikte millet olarak üzerimize düşeni yapmalıyız aksi halde bu gençlerimizi kurtarmaktan geç kalırız” dedi.

Çekmeköy Bağımlılık ile Mücadele Birimi Doktoru M. Talha Uçar şu açıklamalarda bulundu:

“Çocuklar, kendi anne-babalarının davranışlarını taklit ederler. Örneğin sigara içen anne ve babaların çocuklarının sigara içme yüzdesi daha yüksektir. Sigara içme, alkol ve yatıştırıcı ilaçları alma davranışlarınızı yeniden gözden geçirin. Unutmayın ki sizin bu maddeye karşı tutumunuz çocuğunuzun alkol veya madde kullanıp kullanmamaya karşı belirleyeceği tutumu şekillendirecektir. Bu zaman zaman aldığınız alkolü tamamen kullanmamanız anlamına gelmektedir. Çocuklar bağımlılık düzeyinde, kendisine ve ailesine zarar verebilecek düzeyde alkol kullanımı ile sosyal içicilik arasındaki farkı anlayabilirler. Çocuğunuzun asla sizin içkinizden tatmasına izin vermeyin. Böylece çocuk, erişkinler için yasal ve kullanılabilir olan alkolün çocuklar için yasal olmayan bir madde olduğunu görebilir.

Çocuğunuz sizi model alır

Çocuğunuz sizi model alır. Sizin davranışlarınızın, tutumlarınızın, sorunlarla başa çıkma yollarınızın benzerlerini çocuğunuzda görebilirsiniz. Çocuğunuzun sizin aile değerlerinizi anladığından emin olunuz. Aileler bazen çocuklarının nadiren veya hiç konuşmadan değerleri aldıklarını düşünürler. Bu doğru değildir. Çocukla bir arkadaşı gibi konuşmalı.”

Verilerin ürkütücü bir yanı da uyuşturucu kullananların sayısının hızla artması. Bu tehlikeli gidiş üzerine alarma geçen Milli Eğitim, Narkotik, AMATEM ve üniversiteler, acil önlem için harekete geçti. Bu yıl, başta 8’inci sınıflar olmak üzere lise öğrencileri çok sıkı takip altında olacak. Özellikle sık disiplin cezası alan, saldırgan davranışlar sergileyen, okuldan atılma eşiğine gelen, yasadışı olaylara karışan ve herhangi bir maddeyi deneyen öğrenciler dikkatle gözlenecek...
 

ÖNLEMLER SADECE TAKİPLE SINIRLI DEĞİL

Bağımlı gençler tespit edilerek tedavileri sağlanacak. Bunun yanında 50 bin eğitimci, veli ve öğrenci geniş çaplı bir eğitimden geçirilecek. Başkanlığını, kısa adı AMATEM olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nden Dr.M. Talha Uçar’ın yürüttüğü önleme projesinde her okul, her semt kendi koşullarında ele alınacak. Yetkililer, özellikle uyuşturucu kullanan her 10 çocuk ve gençten 9’u düşük ve orta gelirli ailelerden geldiğine dikkat çekiyor. Dikkat çeken bir başka konu da bu gençlerin çoğunluğunu parçalanmış aileden değil ailesiyle birlikte yaşayanlar oluşturuyor. Ve en kötüsü her iki çocuktan biri uyuşturucuya arkadaşı yüzünden başlıyor ve çoğunlukla da tedaviyi reddediyor.

Son Güncelleme: 28.11.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3