Yiyecek ve içeceklerdeki tehlikeler

Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK destekli proje ile ilkokul öğrencileri ...

Yiyecek ve içeceklerdeki tehlikeler

Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK destekli proje ile ilkokul öğrencileri ...

27 Haziran 2013 Perşembe 14:23
Yiyecek ve içeceklerdeki tehlikeler

 

Yiyecek ve içeceklerdeki tehlikeler, deneyle ortaya çıkacak

Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK destekli proje ile ilkokul öğrencileri ve velilerini, ‘gıda bilinci kazandırma’ konusunda YTÜ laboratuvarlarında yapılacak deneylerle eğitecek. 
Gıda maddelerinin içeriğinde sağlık için risk oluşturabilecek birçok zehirli maddenin farklı değişimlerde bulunabileceğine dikkat çeken Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere, “Yiyeceklerde uygun olmayan saklama koşulları sebebiyle kendiliğinden oluşabilen aflatoksinler, gıda maddelerine ilave edilerek raf ömrünü veya gıda lezzetini artırmada kullanılan farklı koruyucu katkı maddeleri ve içme sularında ağır metal kirliliği gıdalarda ve suda bizi bekleyen tehlikelerden bazılarıdır. Bu ve benzeri tehlikelerin farkında olmak, genel toplum bilinci oluşturmak açısından çok önemlidir” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Emine Gülhan Bakırdere ve ekibi tarafından hazırlanan, TÜBİTAK tarafından da desteklenen ‘Yiyeceklerimizde ve içeceklerimizde bizi bekleyen tehlikeler: Gıda bilinci kazandırma’ başlıklı proje, 1-5 Temmuz 2013 tarihleri arasında YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.
Projede 5 ilköğretim okulunun 7. sınıfı bitirmiş 6 başarılı öğrencisi (toplamda 30 öğrenci) ve seçilen her okuldan ileride farklı projeler üretme ve yeteneklerini geliştirme isteği olan birer öğretmen yer alacak. Seçilen öğrencilere ve ailelerine gıda güvenliği bilinci oluşturmayı amaçlayan projede, öğrencilere yiyecek ve içeceklerdeki toksik maddeler hakkında genel bilgi verilerek sağlıklı beslenme bilinci aşılanacak ve laboratuvarlarda farklı kimya, biyoloji ve gıda deneyleri yaptırılacak. YTÜ laboratuvarlarında örneğin suyun PH derecesini ölçecek olan çocuklar, yoğurt mayalayacak. Projedeki en büyük kazanım, öğrenciler vasıtasıyla onların ebeveynlerine ulaşarak gıda bilincini topluma yaymak olacak.

 

Son Güncelleme: 27.06.2013 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3