Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Hamid Aytaç Kültür Merkezi’nde verilen kursa 30 öğrenci kayıt yaptırdı. Kadınların da büyük ilgi gösterdiği kursta haftada 3 gün eğitim verildi. Öğrenciler, aşılama tekniklerinden zararlılarla mücadeleye kadar geniş bir yelpazede verilen teorik derslerin yanı sıra öğrendiklerini uygulamalı olarak görme şansı da buldu.
Atatürk Arboretumu’nu gezdiler
Önce Pendik Belediyesi tarafından kurulan meyve bahçesinde uygulama yapan kursiyerler, ardından da Sarıyer’de bulunan en zengin ağaç parklarından Atatürk Arboretumu’nu gezdi. Kurs Öğretmeni Şefkat Çetin’in rehberliğinde ender nitelikteki ağaç ve bitkileri tanıyan ve öğrendiklerini pekiştiren öğrenciler, aynı zamanda keyifli bir gün yaşadı. Hem kursu hem de geziyi düzenleyen Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkür eden öğrenciler, kendileri için çok faydalı olduğunu belirtti.
Amaçları bilinçli tarım yapmak
Kursiyerlerin en büyük amacı hem sebze hem de ağaç yetiştirirken bu işi doğru bilgilerle yapmak. Erkeklerin yanı sıra kadınların da büyük ilgi gösterdiği eğitimi tamamlayanların birçoğunun hayali, kendi bahçelerinde bu işi yapmak. Örneğin 30 yıl önce çıktığı memleketi Amasya’ya dönüş yapacağını söyleyen Fadime Ak (52): “Artık çocuklarım büyüdü. Kendime ait 5 dönümlük arazim var. Orada artık daha doğru bilgilerle sebze ve meyve yetiştirmek istiyorum. Burada çok şey öğrendim. Aşılamayı, gübrelemeyi köyde erkekler yapardı, artık ben de yapabilirim” diyor. Kursa katılan diğer hanımların da görüşleri aynı yönde.
Bahçıvanlık sertifikalı kursun ikincisi de düzenlenecek
Programı başarıyla tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak bahçıvanlık yapabilme yetkisine sahip olacak, özel veya kurumsal fidanlık, sera ve bahçelerde çalışabilecek. Kursun ikincisi de yakında düzenlenecek.