24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da kutlandı

Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle..

24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da kutlandı

Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da kutlandı

Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen' sıfatını alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana ülkemizde her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Beykoz'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk olarak Beykoz Belediyesi tören alanında Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

 

Beykoz Belediyesi meclis üyeleri ve birim müdürleri ilçedeki okulları ziyaret ederek, tüm öğretmenlerin günlerini kutladı. Okullardaki öğretmen ve idarecilerle sohbet eden meclis üyeleriyle müdürler Başkan Çelikbilek'in armağanı olan kalem ve çiçekleri takdim etti.

 

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevin Çalışkan ilçedeki en yaşlı öğretmen sıfatını taşıyan, Cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden Ayşe Coşkuntuna'yı (90) evinde ziyaret ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Coşkuntuna'ya çiçek takdim eden Nevin Çalışkan, Beykoz'daki emekleri dolayısıyla kendisini tebrik etti. 

 

Beykoz'da 30 yıl boyunca öğretmelik yaptığını ve öğrenci yetiştirdiğini söyleyen Coşkuntuna öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, mesleğini ve öğrencileri çok sevdiğini belirterek hatırlanmaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anadoluhisarı Sabancı Öğretmenevi'nde ilçedeki öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla bir kutlama programı düzenledi. Programa Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek katıldı.

 

Buradaki törende öğretmenlere hitap eden Başkan Çelikbilek, öğretmenlerin toplumu şekillendiren kimseler olduğunu ve bu bilinçle çalışan öğretmenlerin başarılı nesiller yetiştirdiğini belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım gününü tebrik etti. Törende emekli öğretmenlere takdir belgeleri verildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3