Metin Kaya'dan anlamlı mesaj

Metin Kaya'dan anlamlı mesaj

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Metin Kaya'dan anlamlı mesaj

Metin KAYA engellileri toplumdan dışlamak geri kalmışlık belirtisidir dedi.

 

CHP Eski İl Sekreteri Metin KAYA 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Engellilerin önündeki ulaşım, eğitim ve iş engelinin kaldırıldığında yapamayacağı iş olmadığını ifade eden Metin KAYA, ''Engellileri toplumdan dışlamak geri kalmışlık belirtisidir'' dedi . Metin KAYA, yaptığı açıklamada, bir toplumun engellisine verdiği değer kadar medeni olduğunu belirtti.

Engellilerin önündeki ulaşım, eğitim ve iş engelinin kaldırıldığında yapamayacağı iş olmadığını ifade eden Metin KAYA, şöyle konuştu:

''Engellileri toplumdan dışlamak geri kalmışlık belirtisidir. Kaldırılan her engel, sağlıklı bireyler içinde yapılmış bir yatırımdır. Unutmayalım, herkes bir engelli adayıdır, engellilerin toplumla uyumunun sağlanmasının önemi çok büyüktür.''

''Artık hepimiz biliyoruz ki huzurlu ve güvenli bir toplum yaratılmasının yegane yolu, engelli vatandaşlarımızın toplumla derhal uyumlaştırılması ve onların toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesidir. Bu nedenle bir insanın engelli olmasının, diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve başarılı olması için engel teşkil etmediğini belirti.

Sıkıntı ve zorlukların olabileceğini ifade etmez.'' Bu noktada toplum olarak hepimize düşen görev
her engelsiz insanın aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu unutmadan duyarlı olmamızdır . Biz engellilere engelli demiyoruz onlar özel insanlardır bütün özel insanların 3 aralık dünya engelliler gününü kutluyorum.

 

CHP Eski İl Sekreteri Metin KAYA

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72