Şile’de Çevrecilerin İsyanı! Köyler Zehirleniyor Mu?

Şile Çevre Gönüllüler Derneği, Karakiraz ve Kurna köylerinin yakınlarındaki İSTAÇ döküm alanına zehirli maddelerin döküldüğünü iddia etti.

Şile’de Çevrecilerin İsyanı! Köyler Zehirleniyor Mu?

Şile Çevre Gönüllüler Derneği, Karakiraz ve Kurna köylerinin yakınlarındaki İSTAÇ döküm alanına zehirli maddelerin döküldüğünü iddia etti.

17 Aralık 2017 Pazar 13:32
Şile’de Çevrecilerin İsyanı! Köyler Zehirleniyor Mu?

TÜBİTAK RAPORLARIYLA SABİT!.

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Nabi Evren,  “Bu cüruf maddesinin zehirli ve zararlı madde olduğu TÜBİTAK raporlarıyla sabit. Bu madde zehirli ve tehlikeli bir atık olmasa bu işletme neden 419 km uzaklığa döküm yapsın?. Ankara’da, İzmit’te, İstanbul’da bu tesisler var. Bu maddeyi bertaraf edecek tesis ama bunların arasında en güvenilir, doğru olanı Şile ilçe sınırlarımız içerisinde olan bu döküm alanı. Zararlı madde olduğu için buraya getiriliyor” dedi. 

ŞİLEDE KANSER VAKALARI ARTACAK

Şile’nin bir turizm kendi olduğunu söyleyen Evren, “Sanayisi olmayan  Şile neden sanayi atığını alıyor?. Bu atık zehirli ve tescil edilmiş.  İSTAÇ alanı içerisinde olan o bertaraf alanının ve tesisinin de kaldırılmasını istiyoruz. Bölgenin Kuzey bölümünde kalan yaklaşık 5 km uzaklıkta kalan Karakiraz ve Kurna plajımızda denize girilemiyor. İşte bu tesise gelen zehirli maddeler plajlarımızı denize giremez hale getirdiler. Bu bölgede kanser vakaları artacak” dedi. Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren Karabük bölgesinde Cüruf maddesinin 600 bin ton olduğunu ve Şile’ye 10 bin ton geldiğini söyledi.             

İSTAÇ’TAN AÇIKLAMA

Şile’de gündeme gelen bu iddialar karşısında Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, bölge muhtarları ve çok sayıda STK temsilcileri İSTAÇ Genel Müdür Yardımcısı Vahit Balahorli’nin de  katıldığı  Anadolu Yakası Kömürcü oda katık atık depolama  merkezinde basın toplantısı düzenlendi. İSTAÇ A.Ş Genel Müdür Yrd. Vahit Balahorli tesisin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Balahorli, “İstanbul Anadolu yakasında her gün oluşan 6.500 ton evsel atığın (çöp) bu alana taşınmakta olduğunu ve alanda kil zemin ve diğer katmanlarında oluşturulmasıyla çöp suyunu temizliyor ve arıtma tesisine gönderiyoruz Dolayısıyla doğaya asla zarar vermiyoruz” vurgusunu yaptı. Ayrıca İstanbul genelinde yaklaşık 18.000 ton evsel atık oluştuğunu bunun 11 500 tonunun Avrupa yakasında 6.500 tonunda Anadolu yakasında toplandığına dikkat çekti.

Son Güncelleme: 17.12.2017 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72