Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl 10 - 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbank 10. Kısa Film..

Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl 10 - 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbank 10. Kısa Film..

07 Mart 2014 Cuma 18:28
Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl 10 - 20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Akbank 10. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere 10 gün boyunca keyifle izleyecekleri bir program sunuyor. 309 filmin başvurduğu Festival; yarışma ve yarışma dışı bölümlerinin yanı sıra farklı renk, coğrafya, kültür ve  düşünceyi bir araya getiriyor.

 

Festival’in “Uluslararası Bölüm”ünde bu yıl Japonya, İran, İspanya, Finlandiya, Lübnan, Hindistan, Fransa, İzlanda, Avustralya, A.B.D. ve Polonya filmlerinden oluşan bir seçkinin yanı sıra Cannes, Venice, Rotterdam, Clermont Ferrand gibi dünyanın saygın festivallerinde gösterilen ve ödül alan kısa filmler de sinema tutkunlarıyla buluşacak.

 

“KISADAN UZUNA” bölümü bu yıl yönetmen Mehmet Eryılmaz’a ayrıldı. Gerek filmleri ile gerekse jüri üyesi olarak yerli ve yabancı birçok festivale katılan Eryılmaz, uzun metraj filmi “Hazan Mevsimi”, Nuri Bilge Ceylan’ın başrol oyuncusu olarak yer aldığı “Seviyorum Ergo Sum” ve “Sessiz” isimli kısa  filmleriyle Festival’de yer alıyor. Eryılmaz, kısa filmin kitleleri etkileyici yönünü göstermek adına kamu spotu çalışmaları ve bir söyleşi ile de Akbank 10. Kısa Film Festivali’ne renk katacak.

 

Bu yılki “BELGESEL SİNEMA” bölümünün konuğu ise, Derviş Zaim. Festival kapsamında Panicos Chrysanthou ile birlikte yönettiği “Paralel Yolculuklar” filmi ile izleyici ile buluşacak olan usta yönetmen, “Belgesel Sinema” söyleşisi ile de deneyimlerini izleyiciyle paylaşacak.

""

Festival’in “DENEYİMLER” bölümüne bu sene Fransa ve Amerika’da film danışmanlığı yapan Hayet Benkara konuk oluyor. Cannes, Rotterdam, Berlin, Toronto ve Dubai Film Festivalleri’nde çalışmaları bulunan Benkara’nın, danışmanlığını yaptığı üç kısa film Festival’de gösterilecek. Hayet Benkara gerçekleştireceği söyleşide mesleki deneyimlerini izleyicilerle paylaşırken, merak ettikleri soruları da yanıtlayacak. 

 

Festival’in “CANLANDIRMA KISALAR” bölümünde Türkiye’den 11 Film, “En İyi Canlandırma Film” ödülü için yarışacak. Aynı bölümde dünyadan seçkin canlandırma örnekleri de izleyiciyle buluşacak.

 

“DENEYSEL KISALAR” bölümünde ise beş film sergilenecek.

 

“ÖZEL GÖSTERİM” bölümünde bu yıl Akbank 1. Kısa Film Festivali’nden itibaren belgesel ve kurmaca dalında ödül alan tüm filmler ve Mehmet Güleryüz’ün “Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal” isimli belgeseli gösterilecek.

 

Akbank 10. Kısa Film Festivali, söyleşileri ile sinema dünyasının önemli isimlerini sinemaseverlerle bir araya getirecek.  Bir Filmi Kurgulamak” başlıklı söyleşide film editörü Çiçek Kahraman, renk düzeltimi uzmanı ve film editorü Bora Gökşingöl ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim görevlisi Theron PattersonTürkiye'de Film Eleştirmenliği” söyleşisinde gazeteci ve sinema yazarı Burçak Evren, sinema yazarı ve eleştimen Kerem Akça, sinema yazarı ve eleştirmen Engin Ertan; Cast Direktörleri ve Oyuncu Seçim Kriterleri” başlıklı söyleşide cast direktörü ve menajer Nimet Atasoy, cast direktörü Başar Dengiz ve

 

 

 

 

oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu, “Alternatif Dağıtım ve Fonlama” söyleşisinde ise, Crowdfun kurucusu Savaş Ünsal, yapımcı Zeynep Özbatur Atakan ve yapımcı Enis Köstepen Akbank 10. Kısa Film Festivali’ne konuk olacak.

 

Ayrıca Festival boyunca Akbank Sanat’ın üçüncü katında gerçekleştirilecek “Ümit Çırak ile Oyunculuk Atölyesi”, “Feza Çaldıran ile Görüntü Yönetmenliği Atölyesi”, “Burak Göral ile Senaryo Atölyesi”,  “Yrd. Doç. Dr. Güven Çatak ile Film Jeneriği Tasarımı Atölyesi” sinemaseverlere ilginç deneyimler yaşatacak.

 

Akbank 10. Kısa Film Festivali jürisi bu sene dört farklı kategoriden oluşuyor. 231 filmin başvurduğu yarışmalı bölümü “Festival Kısaları”nın ön eleme jüri kurulu üyeleri, yönetmen ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV öğretim görevlisi Ayşegül Selenga Taşkent ve yönetmen Mehmet Güleryüz.

 

Festival’in “En İyi Kurmaca Film”ini belirleyecek Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu’nda yer alacak isimler, yönetmen ve senarist Reis Çelik, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Haluk Gürgen, yapımcı Serkan Çakarer, yönetmen İlksen Başarır ve Akbank Sanat müdürü Derya Bigalı.

 

En İyi Belgesel Film”i belirleyecek Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu’nda ise bu yıl Oyuncu Serkan Ercan, sanat yönetmeni ve ressam Su Yücel, yönetmen Savaş Güvezne, belgesel sinemacı ve yapım yönetmeni Nalan Sakızlı ve Akbank Sanat müdürü Derya Bigalı görev alacak.

 

En İyi Canlandırma Film”e karar verecek Canlandırma Kategorisi Jüri Kurulu ise Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı öğretim görevlisi ve Bug Game Lab koordinatörü Güven Çatak, Türkiye canlandırma sinemasının önemli temsilcilerinden sanatçı Meral Erez, yönetmen Mehmet Kurtuluş, tasarımcı Emre Senan ve Akbank Sanat müdürü Derya Bigalı olarak belirlendi.

 

Jüri kurulları tarafından KURMACA, “BELGESEL” VE “CANLANDIRMA” kategorisi olmak üzere üç farklı kategoride belirlenecek Festival’in en iyi filmleri, 20 Mart 2014, Perşembe günü düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak ve Akbank Sanat tarafından 8.000 TL ile ödüllendirilecek.

 

16 ülkeden 98 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 19 konuğu ile Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin kapıları 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerçekleşecek. Ayrıca seanslara geç kalanlar için film gösterimleri, Akbank Sanat’ın kafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.

 

Dünya festivallerinden filmlerle Akbank 10. Kısa Film Festivali’nde buluşmak  ve detaylı bilgi almak için www.akbankkisafilm.com ya da www.akbanksanat.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 07.03.2014 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72