Başkan Can'a Ulaşılabilirlik Kalite Ödülü

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığınca gerçekleştirilen 'Dünya Engelliler..

Başkan Can'a Ulaşılabilirlik Kalite Ödülü

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığınca gerçekleştirilen 'Dünya Engelliler..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Başkan Can'a Ulaşılabilirlik Kalite Ödülü


 

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığınca gerçekleştirilen 'Dünya Engelliler Günü' özel programı Haliç Kongre Sarayı'nda yapıldı. Bakan Fatma Şahin, engelli hizmetleri ve bu konudaki hassasiyetleri nedeniyle Başkan Hasan Can'a Ulaşılabilirlik Kalite Teşvik Ödülü takdim etti.

 

Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Feshane Haliç Kongre Merkezi'nde görkemli bir program düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleştirilen törene Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milletvekilleri, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.


""

 

Program İstanbul Büyükşehir Belediyesinin engelliler korusunun verdiği mini bir konserle başladı. Engellilerin söylediği şarkılar salondaki konuklar tarafından sık sık alkışlandı. Engelliler korusunun mini konserinden sonra söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaşadığımız şehrin her noktasını ulaşılabilir, erişilebilir hale getirmek için yoğun çaba gösteriyoruz dedi.


""

 

Programda konuşan Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, esas engelin elde varlıkta olmadığını gördüğünü ifade ederek, "Asıl engelin kalpte olduğunu gördük. Önce kalplerimizi birbirimize açtık. Sonra engelleri kaldırdık. Önce parlamentoda engelli kardeşlerimize fırsat eşitliğini sağladık. Eğitimde sağlıkta yine fırsat eşitliğini sağlayarak onların yanında olduk. Geldiğimiz noktada birçok şeyi başardık ama yapacak daha çok şeyimiz var. En önemlisi zihinsel dönüşümün ve empatinin yapılmasıdır dedi. Programda bir konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım engellerin hayatlarını kolaylaştırmak bir lutuf değil mecburiyettir dedi.


""

 

Programda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına, engelli hakları alanında gösterdikleri hassasiyet ve yaptıkları çalışmalardan dolayı ödüller takdim eden Aile ve Soysal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a, Ulaşabilirlerdik Kalite Teşvik Ödülü takdim etti. Bakan Şahin, Bu konudaki örnek çalışmalarından dolayı Başkan Hasan Can'a teşekkür etti. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi'nin engellilerin ve diğer hareket kısıtlı olan bireylerin kamu hizmetlerine ve sosyal hayata erişimi konusunda çalışmalarını heyecanla sürdürdüğünü söyledi.

 

Bu çalışmalarda engelli, hasta, yaşlı, çocuk, hamile, geçici sakat vb hareket kısıtlı yaşayan herkesin şehir yaşamına katılımı, kamusal hizmetlerden yararlanabilmesi ve diğer insanlarla aynı ortamlarda benzer aktiviteleri paylaşmasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Hasan Can, zamanla bu duyarlılık, ilçemizde erişilebilirliğin sağlanması noktasında sistematik bir çalışmaya dönüştü' dedi. Başkan Hasan Can, şunları söyledi: 'Buradan da anlaşılacağı üzere Ümraniye'de erişilebilirlik çalışmaları çok boyutlu olarak ele alınmaktadır. Kentin fiziki düzenlemelerinin yanında eğitim, sosyal ve kültürel alanda da iyileştirmeler yapılarak herkesin hayata aktif katılımı desteklenmektedir. Bu anlamda örnek uygulamalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.'

 

             

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3