Çekmeköy, Van için seferber oldu

Deprem felaketinin ardından hiç vakit kaybetmeden Van'a yardım elini...

Çekmeköy, Van için seferber oldu

Deprem felaketinin ardından hiç vakit kaybetmeden Van'a yardım elini...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy, Van için seferber oldu

Deprem felaketinin ardından hiç vakit kaybetmeden Van'a yardım elini uzatan Çekmeköy Belediyesi, kara kışın bastırdığı şu günlerde Vanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmıyor.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan projede Van'ın Ekiciler, Gözütok ve Nişancı Köyleri'ni kardeş köy olarak bağrına basan Çekmeköy Belediyesi, depremin vurduğu bu köylerde hummalı bir çalışma başlattı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da yoğun çalışma programı içinde Van'a giderek kardeş köyleri ziyaret etti, köylerin ve insanların ihtiyaçlarını yerinde tespit etti.

""

Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yıldırım ve Hasan Öztürk, Çekmeköy Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım, ÇEKSİAD Başkanı Abdullah Gelgeç ve Çekmeköylü hayırsever iş adamları da Başkan Poyraz'la birlikte köyleri ziyaret etti.

Çekmeköy Belediyesi, ilköğretim okullarının yenilenmesi için çalışma başlattı.  Ekiciler, Nişancı ve Gözütok köylerinde bulunan Banukız, Ekiciler ve Nişancı İlköğretim Okulları, öğrencilerin güvenle ve huzur içinde derslerine girebilecekleri hale getirilecek. Yenilenmesi biten okulların önlerine parklar da yapılacak.

""

Çekmeköy'den TIR'lar ile götürülen temel ihtiyaç maddeleri vasıtasıyla normal hayat şartlarına kavuşması sağlanan Vanlılar'ın acıları bu sayede bir nebze de olsa hafifliyor. "Vanlı kardeşlerimizin yüzlerinin bir parça gülümsemesi bile bizler için büyük mutluluk vesilesidir" diyen Başkan Poyraz, tüm bu çalışmaların yanı sıra Van'daki yetkililerle de görüşmeler yaptı.

Van Valisi Münir Karaloğlu da çalışmaların yapıldığı köyleri ziyaret etti, Başkan Ahmet Poyraz'la görüştü. Vali Karaloğlu'na, deprem felaketinin ilk anından itibaren olduğu gibi Van'ın yaralarının tamamen sarılacağı güne kadar tüm imkanlarıyla hazır ve seferber olduklarını ifade eden Başkan Poyraz, çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Van Karayolları Müdürü Arif Çobanoğlu'nu ziyaret eden Başkan Ahmet Poyraz, ardından Erciş Belediye Başkanı  Zülfikar Arapoğlu'nu bir ziyaret gerçekleştirdi, depremin en çok etkilediği merkez olan Erciş'in son durumu ve yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3