Depremzede ailelere bir ‘Yıldız' doğdu

İstanbul Radyo, Televizyon, Gazete ve İnternet Habercileri Derneği, Van için

Depremzede ailelere bir ‘Yıldız' doğdu

İstanbul Radyo, Televizyon, Gazete ve İnternet Habercileri Derneği, Van için

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Depremzede ailelere bir ‘Yıldız' doğdu

İstanbul Radyo, Televizyon, Gazete ve İnternet Habercileri Derneği, Van için seferber oldu. Dernek, geçtiğimiz Ekim ayında Van'da yaşanan 7.2'lik depremle evlerini kaybeden depremzedelerin barınmaları için İstanbul Maltepe'de ev kiraladı. Show TV'nin ana haber bülteninde de yayınlanan haberde Dernek ve Yıldız Medya Grup Başkanı Ali Rıza Yıldız bir açıklama yaptı. Yıldız, açıklamasında, “Vanlı kardeşlerimize kucak açtık. 3 ailenin ihtiyaçlarını dernek olarak giderirken, 6 ailenin ihtiyaçlarını ise değerli kurum ve kuruluşların yardımlarıyla sağladık” dedi.

 

""

Dokuz aile yuva sahibi oldu

 

İstanbul Radyo- Televizyon- Gazete ve İnternet Habercileri Derneği Van'da mağdur olan ailelere barınmak için İstanbul Maltepe'de kiraladığı daireleri dayayıp döşedi. Bir evin ihtiyaçları olan beyaz eşyadan mobilyaya kadar ne gerekiyorsa alındı. Bu davranış karşısında şaşkınlık ve mutluluklarını gizleyemeyen depremzede aileler  Başkan Ali Rıza Yıldız'a dualar ederek; “Bizleri İstanbul gibi büyük bir şehirde yalnız bırakmadınız.


""

 

Doğunun çetin kış şartlarında bizi sıcak bir yuvaya kavuşturdunuz. Van'da çoluk çocuğumuzla birlikte çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorduk. Orada yaşadıklarımızı sözle ifade edemeyiz. Doğu'nun Paris'i olarak anılan Van kenti adeta hayalet bir şehir halindeydi. Sayın Ali Rıza Yıldız bizlere yardım elini açtı, bizleri içten duygularla kucakladı, bizleri misafir etti. Her ihtiyacımızı sağladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah onu bizlere bağışlasın. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bu zamanda böyle iyi niyetli insanımız da varmış, bunu öğrendik” dedi.

""

 

Yıldız: “Hem iş, hem aş verdik”

 

Van depremzedelerine Maltepe'de sıcak yuva kurarak gündeme damgasını vuran İstanbul Radyo- Televizyon- Gazete ve İnternet Derneği Kurucu Başkanı Ali Rıza Yıldız Show Tv muhabirine verdiği röportajda; “Bizler Van'da yaşanan depremle ilgili ilk günden itibaren çalışmalar yapıyoruz. Hiçbir zaman Van'la irtibatımızı kesmedik. Orada mağdur olmuş vatandaşlarımıza nasıl yardımcı olabilir, neler yapabiliriz, diye büyük çaba harcadık.

 

Şu anda Dernek olarak geçici de olsa dokuz aileye barınmaları için kucak açtık. Bu ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp kendilerini aynı zamanda iş sahibi de yaptık. Çünkü, bu ailelere sadece ev vermek yetmiyordu. Onların çalışarak kendi ayakları üzerinde durmaları için, çocuklarına güzel bir gelecek vermesi gerekiyordu” dedi.

 

""

Başkan Yıldız, kendisine sorulan; “Eğer yine talep olursa Vanlı kardeşlerimize aynı şekilde kucak açacak mısınız?” şeklindeki soruya da; “Evet, eğer öyle bir talep gelirse neden olmasın. Bu vatandaşlarımız Derneğimize müracaat etsinler gereken yapılacaktır” dedi.


""
""
""
""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72