Erzurumlular Vakfı'ndan Başkan Erdem'e ziyaret

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı heyeti, Sancaktepe ...

Erzurumlular Vakfı'ndan Başkan Erdem'e ziyaret

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı heyeti, Sancaktepe ...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Erzurumlular Vakfı'ndan Başkan Erdem'e ziyaret


Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı heyeti, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e, ziyarette bulunarak Herefene'ye davet etti

Vakıf ve derneklerin çalışmalarını yakından takip edip yaptığı etkinlilere desteğini esirgemeyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, zaman zaman da dernek ve vakıflara ziyarette bulunuyor. Karşılıklı gerçekleştirilen ziyaretlerde fikir alış verişi yapılıyor. Bu kapsamda Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetimi Başkan İsmail Erdem'e ziyarette bulundu.

Erzurum kültürünü tanıtmak adına sivil toplum faaliyetleri konusunda aktif bir çalışma sergileyen vakıf idarecileri, Başkan Erdem'i Herefene'ye davet etti. ‘Arifane'den halk arasındaki söyleyişi ile Herefene olan bu kültürün Erzurumluların geleneğinde önemli bir yeri bulunuyor. İnsanların tanışıp kaynaşmaları, muhabbet etmesi ve bunu bir sofra etrafında yapmaları ülkemizin değişik bölgelerinde farklı isimlerle anılırken Erzurumlular, bu isimle adlandırıyor.

Ziyaret esnasında yaptığı kokuşmasında halk yararına kurulan dernek ve vakıfların önemine dikkat çeken Başkan Erdem, tarihi ve manevi değeri çok yüksel bu kurumların çalışmalarını çok önemsediğini belirterek, “Bu tür kurumların temelinde toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygusu bulunur. Türk milleti, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya önem veren bir millettir” dedi.

Başkan Erdem, sosyal yardım kurumları, topluma faydalı oldukları gibi devletin sırtından önemli yükleri azaltmaları ve devletin yapması gereken bazı faaliyetleri üstlenmeleri açısından da önemli kuruluşlar olduğunu söyleterek , “Bizler bu tür kurumlardan her türlü desteğimizi esirgememeliyiz. Amaçlarına saygı göstermeyi bir vatandaşlık borcu olarak kabul etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetimi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'i ziyaretlerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Başkaı İsmail Erdem'in Sivas Platformu başkanlığı yapmasından dolayı sivil toplum hareketlerinin önemi ve zorlukları hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. 

Erzurumlular Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e, adına hazırlatılan plaketi takdim etti. Görüşmeye, Vakıf Başkanı Suha Dengizek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Selim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Kartal, Ümraniye Telekom Müdürü Ahmet Koçak, Hasan Koç, Bülent Gül, Sancaktepe Yapı Kontrol Müdürü Tuncay Atasever, Genel Sekreter Ekrem Ali Akgün katıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72