Kapan; 'Muharrem sırra ermenin adıdır'

Kutsal Muharrem ayı başladı. İşadamı Murat Kapan, tüm İslam aleminin değer..

Kapan; 'Muharrem sırra ermenin adıdır'

Kutsal Muharrem ayı başladı. İşadamı Murat Kapan, tüm İslam aleminin değer..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Kapan; 'Muharrem sırra ermenin adıdır'

Kutsal Muharrem ayı başladı. İşadamı Murat Kapan, tüm İslam aleminin değer verdiği yas ve matem ayı için yaptığı açıklamada, "Muharrem; ayrımcılığın, kinin, intikamcılığın adı değil, o manevi şemsiyenin altında bir olup sevgiyle insanlığı kucaklamanın adıdır. İmam Hüseyin'ler olmanın adıdır. Kanla, canla yazılmış bu mesajın sırrına ermenin adıdır" diyerek Muharrem ayının önemini vurguladı.

 

Kapan, 'Muharrem

yas-ı matemdir'

"Yüzyıllar öncesinde tarihe kara bir lekenin düştüğü yas günüdür muharrem ayı" diyen Murat Kapan; "Son derece önemli bir duruşun sergilendiği 10 Ekim 680'de, yiğitler şahı Hazreti Hüseyin'in inandığı dava uğruna kendi canıyla birlikte, yetmiş iki canla birlikte Hak'ka yürüyerek çöle kahramanlık destanının yazıldığı gündür Kerbela" dedi. Kapan, Muharrem'in bu yüzden yas-ı matem ayı olduğunu ve Kerbela Şehitleri için matem törenleri yapıldığı ifade etti.

 

Birlik ve beraberlik

Muharrem'in özüdür

Murat Kapan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Muharrem ayı denince, Alevi yurttaşlarımız için yas veya matem akla gelir. Bu güne kadar inancında, felsefesinde, itikatında, sevgisinde Peygamberimiz Hz. Muhammed ve onun Ehl-i Beyt'ine canı gönülden, aşk-ı muhabbetiyle bağlı olan Aleviler, onların sevgisi ile sevinmişler, kederi ile kederlenmiş, acılarına ağlamışlar, gördükleri zulüme de yas tutmuşlardır. Zulüm edenleri de lanetle anmışlardır. İnsanları ayrıştırmanın kimseye bir faydası yoktur. Bu anlamda Muharrem ayı devletiyle, milletiyle bir coğrafyada yaşayan bütün kardeşlerimizin birliğine ve dirliğine vesile olsun. Hacı Bektaş-ı Veli'nin de dediği gibi 'Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım'"

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72