Okul kantinleri yasak dinlemiyor

Okul kantinleri yasak dinlemiyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Okul kantinleri yasak dinlemiyor


Okul kantinlerinde satışı yasaklanan kola gibi gazlı içecek ve cips ile fast food türü yiyeceklerin öğrencilere ulaşmasının engellenemediği, aksine ilgili yasak maddenin çıkışından sonra daha da arttığı iddia ediliyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yürürlüğe koyduğu, 'okullarda kola gibi gazlı içecek, cips ve fast food türü yiyeceklerin satışına ilişkin yasak' maddesinin pek de uygulanmadığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak gazeteniz Flashaber'e kadar ulaşan veli şikayetlerini bölgede araştıran muhabir arkadaşlarımız iddiaların yer yer doğruluğuna şahit oldu.

 

Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Kartal ve Sultanbeyli'deki bir çok okulda kantinlerin yasağa uymadığı ve öğrencilere her türlü yiyeceği alenen sattığı ortaya çıktı. Bazı okul kantinleri ise yasağı, gizli satışlarla delmeye çalışıyor. "Ne yapalım öğrencilerin ısrarlı isteğine dayanamıyoruz" diyen bazı kantincilerin pişkinliği ise denetimsizliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Yasağın daha sıkı uygulanmasından yana olan veliler ise denetimlerin sıklaştırılmasını, okul yönetimlerinin bu işin sorumlusu olarak tutulmasını istiyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3