Sancaktepe'de ‘Ebeveyn Okulu'

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, eğitim çalışmalarına ara..

Sancaktepe'de ‘Ebeveyn Okulu'

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, eğitim çalışmalarına ara..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de ‘Ebeveyn Okulu'

Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, eğitim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

‘Ebeveyn Yaşam Okulu' adlı proje ile başlattığı çalışmada,  yaşanan hayatı ve çevredekileri severek huzurlu olmanın eğitimi uzmanlar aracılığı ile tüm Sancaktepeliler'e veriliyor. Merkezde ve ilçenin değişik bölgelerinde yürütülen çalışmalar ilgi ile karşılanıyor.

 Günümüzün dünyası, insanı karmaşa ve baş döndürücü bir yaşam temposuyla kuşatıyor. Sinirler gerildikçe geriliyor. Algı bombardımanına, akıp giden zamana ayak uyduramama endişesine karşı imajlar yaratıp ardına sığınılıyor. Biz ne kadar incinmeye açıksak o kadar kalın tuğlalarla örüyoruz savunma duvarlarını. Duvarlar yükseliyor. İnsan kendine yabancılaşıyor… Verimsizleşiyor, sevgisizleşiyor, tükeniyoruz.

İşte, ‘Yaşam Okulu' bu süreçte önem kazanıyor. Amaç, insanın kendisine daha fazla yabancı kalmaması ve özüne dönmesidir. İç dünyasını, duygularının dilini, o güne dek boyun eğdiği şartlanmaları görüp öğrenmesidir. İnsanın -tanıdıkça- kendisiyle barışması; düşünce, duygu ve davranışlarında tutarlı olması Yaşam Okulu aracılığı ile öğretilmeye çalışılıyor.

Kadın Koordinasyon Merkezi, ilçedeki tüm kadınları sevdiğimiz ve sevildiğimiz bir yaşam, aile, sıcacık dostluklar geliştirici sosyal ilişkiler, hobiler, kaliteli eğlence anlayışı, estetik, sanat, huzurlu bir hayatı elde etme adına eğitiyor ve bilgilendiriyor. Konusunda uzman hocalar rehberliğinde yürütülen seminerler, bölge sakinleri tarafından ilgi ile karşılanıyor.

Uzmanlar,  “Hayatta doyumun yüzde seksen beşi fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal sağlığımız ile yaşamı dolu dolu yaşayabilme cesaretinden ve keyfinden geldiğini” belirtiyor.  “Bugüne kadar hastalıklara, sağlık sorunlarına, alışveriş, yiyecek gibi bağımlılıklara, mutlu olmak için satın aldığı nesnelere ne kadar zaman ve para ayırdığınızı düşünmeyi önerirken, bütün bunları yaparken bizleri memnun ve mutlu edecek şeyleri göz ardı edebildiğimizin” altını çiziyor.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kadın Koordinasyon programlarına çoğu zaman katılarak bayanlara her türlü desteği sağlıyor. Sancaktepe'de kadın olmayı avantajlı hale getirmek için idareci ve gönüllülere yardımını esirgemiyor. Sancaktepe Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı ‘Ebeveyn Yaşam Okulu', hayatımızın bir kısmına değil, tümüne yönelik bir eğitim programı niteliğini taşıyor.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72