TOKHADER'de sağlık sorunları tartışıldı

Kadıköy Toplumsal Kadın Hareketi (TOKHADER) Başkanı Arzu Gül Umutlu,...

TOKHADER'de sağlık sorunları tartışıldı

Kadıköy Toplumsal Kadın Hareketi (TOKHADER) Başkanı Arzu Gül Umutlu,...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
TOKHADER'de sağlık sorunları tartışıldı

Kadıköy Toplumsal Kadın Hareketi (TOKHADER) Başkanı Arzu Gül Umutlu, dur durak bilmeden yaptığı başarılı çalışmalarına devam ediyor. Gül, sık sık yaptığı toplantılar ile ev hanımlarını bilgilendiriyor. Arzu Gül Umutlu, geçtiğimiz günlerde kadınlara yönelik yine bu bilgilendirme toplantılarından birini daha gerçekleştirdi.

Toplumsal sağlık hareketi

TOKHADER'in kadınlara yönelik bu çalışma ve bilgilendirme toplantısında bu kez, ‘ Korunulması gereken önemli hastalıklara karşı nasıl önlem alırız@f0' konusu masaya yatırıldı. Konuyla ilgili düzenlenen panelde onur konuğu Dahiliye Uzmanı Dr. Özlem Kurtay idi. Yaptığı açıklamalarla izleyici bayanlara bilgi veren Kurtay, konuşmasında; “Kalp krizi, her yaşta insanın hayatını tehdit eden bir sağlık sorunudur. Belirtileri pek çok hastalıkla karıştırılarak hastalık teşhis edilmeyebilir. Bu da sonradan ciddi problemlere yol açabilir. Örneğin sıradan bir göğüs ağrısı ile karıştırılan kalp krizinin belirtileri ise çok ayrı şekilde görünmektedir. Kalp krizi riski için en önemli etkenler; yaş, genetik yüksek tansiyon, kolesterol, aşırı kilo gibi etkenlerdir” dedi.

""

“Erken teşhis çok önemli”

Dr. Özlem Kurtay, konuşmasının devamında, “Sağlık en değerli hazinemizdir. Ancak bizler genelde, sağlığımızı korumak ve devam ettirmek için sağlık testlerine ancak hastalandığımızda ihtiyaç duyuyoruz” diyerek erken teşhisin hastalıkların tedavisinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Diyabet ve depresyon

Dr. Özlem Kurtay, konuşmasının sonunda günümüzün en başta gelen hastalıklarından olan şeker hastalığı ile de bilgilendirmede bulunarak; “Depresyon, şeker hastalığı olan kişilerde en sık görülen psikiyatrik bozukluktur. Şeker hastalığı, doğrudan depresyon nedeni olmasına karşın, dolaylı yollardan da depresyona neden olabilir. Yapılacak diyet sonucunda ortaya çıkan duygusal tepkiler, şeker yüksekliğine bağlı beyin metabolizmasının bozulması ve fiziksel gücün azalması hastada depresyona yol açabilir” dedi. Haber: Durmuş Acar

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72