Megastar'dan Burdur gölü projesi

Megastar Tarkan, Doğa Derneği tarafından başlatılan Burdur Gölü'nü...

Megastar'dan Burdur gölü projesi

Megastar Tarkan, Doğa Derneği tarafından başlatılan Burdur Gölü'nü...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Megastar'dan Burdur gölü projesi

Megastar Tarkan, Doğa Derneği tarafından başlatılan Burdur Gölü'nü Kurtarma Projesi'ne destek oldu.

Hasankeyf başta olmak üzere Mega Star Tarkan'ın Doğa Derneği projelerine destek verdiğini dile getiren Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, "Tarkan'ın hassasiyeti doğanın insan yaşamı için ne kadar önemli olduğunu ve doğanın var oluşu ve doğanın sahip olduğu haklara saygı duyulmasıdır.

Bu konuda çok samimi ve bu sebeple örneğin Hasankeyf'e büyük oranda katkı sağladı. Hasankeyf'teki biyoçeşitliliği ve insan yaşamını sona erdirecek olan Ilısu Barajı Projesi'ne ciddi anlamda Doğa Derneği'nin projelerine destek verdi. Burdur Gölü'nün kuruması konusunda da Tarkan aktif bir şekilde destek veriyor.

Tabi sanatçı kişiliğinden kaynaklanan bir hassasiyet var.Burdur konusunda da desteğini hiçbir zaman eksik kılmayacaktır. Tarkan Doğa Derneği'nin çalışmalarına tüm samimiyetiyle destek verecektir" dedi.

Kuraklık ve çevresindeki baraj nedeniyle üçte biri kuruyan Burdur Gölü için yerel makamlar ve yerel aktörlerle görüştüklerini belirten Yılmaz, ortak plan yapılarak tarım alanlarında suyun akılcı Kullanılmasını sağlamak, ortak planlar ile mevcut göl suyunun korunması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Burdur Gölü kaybedilirse yaşanacak değişimleri aktaran Yılmaz, şöyle konuştu: "Burdur Gölü'nün kuruması aklımızdan geçmiyor, öyle birşeye ihtimal bile vermek istemiyoruz fakat gölü kaybetmeye
başladıkça iklim karasallaşır, nem kaybı olur. Erken ilkbahar donlarındaki artışa bağlı olarak meyvecilik zarar görür.

Yem bitkileri üretimi azalacağı için hayvancılık zarar görür. Tarım ve hayvancılıktaki verim kaybı önce köyden kente, ardından kent dışına göçü tetikler. Rüzgar erozyonuna bağlı toz bulutları nedeniyle köylerde ve kent merkezinde üst solunum yolu rahatsızlıkları riski ortaya çıkar. Göle ve havzaya özgü tür yok olur. Su kuşları için önem taşıyan sığ alanlar ortadan kalkar.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3