İNGİLİZ beslenme uzmanı Amanda Ursell, yaz mevsimin bitmesinin ardından başlayan yoğun tempolu iş ve okul dönemindeki stresi azaltmak için belli başlı gıdalar önerdi:
1- Protein açısından zengin kırmızı et, balık, yumurta, tavuk, süt ürünleri, bakliyat, yulaf ezmesi, tam tahıllılar, makarna, sebze ve meyve, enerjinin yavaş yayılmasını sağlayarak iştahın hızlanmasını önlüyor.
2- Kırmızı et, yağlı balık, fıstık, koyu yeşil sebzeler ve kahvaltı gevrekleri, demir eksikliğinden kaynaklanan yorgunluk hissi, dikkat eksikliğini dengelemeye yardımcıdır.
3- Stres seviyesi, fazla kafein alımıyla da yükselir. Geç saatlerde alındığında uyku düzenini de bozan kafeinli içecekler, nabız ve tansiyonu yükselterek sinir sistemini zorlayıcı etki eder.
4- Vücudun çok az susuz kalması bile strese yol açabilir. Bol su, bitkisel çaylar, kafeinsiz kahveler ve şekersiz hafif içecekler öneriliyor.
5- Kalsiyum ve magnezyum içeren gıdalardan süt, kalkan, kaju, ıspanak, yulaf ve fıstık ezmesi, bakliyat ve patates kasları rahatlatır, sinir sistemi ve tansiyon dengeleyicidir.
Kaynak: milliyet.com.tr