Güneşten korunmak için bu yiyecekleri tüketin
Antioksidan içeren bazı yiyecekler, güneş ışınların vücuda verdiği zararı önlemekte yardımcı oluyor. F-Factor diyetinin kaşifi diyetisyenTanya Zucherbrot, yazın sıklıkla tüketilen çilek, yaban mersini, karpuz ve domatesin, içerdikleri yüksek antioksidan miktarıyla, cildin dış etkenlere karşı direncini artırdığını belirtiyor.
Son yapılan araştırmalar, aşırıya kaçmayacak şekilde çikolata tüketiminin de güneşin zararlı etkilerine karşıkoruma sağladığını gösteriyor. Zucherbrot, yaklaşık 30 gram siyah çikolatanın, güneş ışınlarının ciltte yol açtığı zararları önleyecek ve cildin esnekliğini artıracak seviyede antioksidan polifenol içerdiğini belirtiyor.
Bu yiyecekleri tüketmeyip güneş yanıklarına maruz kalırsanız, bunun ilacı da yine yiyeceklerde. C ve E vitamini bakımından zengin yiyeceklerin tüketimi güneş yanıkları sonucu ortaya çıkan kabarıkları azaltmadayardımcı oluyor. TanyaZucherbrot, yanıkların neden olduğu iltihabı azaltmak için papaya yenmesini tavsiye ediyor. Avokado, fıstık ezmesi, keten tohumu gibi E vitamini içeren yiyecekler de, ciltteki yanıkların iyileşmesinde etkili.