Horlama hastalık belirtisi olabilir

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Uyku Laboratuvarı..

Horlama hastalık belirtisi olabilir

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Uyku Laboratuvarı..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Horlama hastalık belirtisi olabilir

Medical Park Ordu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Uyku Laboratuvarı Sorumlu Hekimi Dr. Osman El Jundi, toplumda horlama olarak bilinen uyku apnesinin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğine dikkat çekerek, uyku bozukluğu ve horlama şikayeti olanları uyardı.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Uyku Laboratuvarı Sorumlu Hekimi Dr. Osman El Jundi, Türk toplumunda erişkin insanların yüzde 30-40'ında görülen horlamanın sanıldığı kadar masum olmadığını söyledi. Horlamayı sadece uykuda çıkarılan gürültü değil, bazen yaşamı tehdit eden bir hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekti. Uyku apnesinin uyku esnasında 10 saniyeden fazla süren nefes durması olduğunu belirten Dr. Osman El Jundi, buna bağlı olarak kandaki oksijenin düştüğünü, oksijensiz kalan beynin gece boyunca sık sık uyanmaya, uykunun bölünmesine neden olduğunu ifade ederek, "Geceleri uyku kalitesi düşük olan kişi gündüzleri isteği dışında uyuklayacağı için kişide performans düşüklüğü olur. Bunun sonucunda da istenmeyen olaylar meydana gelebilir. Buna en çarpıcı örnek, uyku bozukluğu olan bir kişinin uykusunu almadan direksiyon başına geçmesi kaza yapma riskini arttırır. Bunun dışında şeker (diyabet) hastalığı, kan basıncı yüksekliği, çeşitli kalp hastalıkları ile akciğer hastalıklarının şiddetini
arttırabilir" dedi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72