Sancaktepe, güreşte 'Türkiye Şampiyonu'

Minderin Aslanları, 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası'nda tarih yazdı...

Sancaktepe, güreşte 'Türkiye Şampiyonu'

Minderin Aslanları, 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası'nda tarih yazdı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe, güreşte 'Türkiye Şampiyonu'


Minderin Aslanları, 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası'nda tarih yazdı. Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı, Ankara'da düzenlenen 2012 Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Büyükler Serbest Güreş dalında  takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Güreş Şampiyonası'na damgasını vuran Minderin Aslanları, Sancaktepe'nin adını mindere altın harflerle yazdırdı.

""

Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Sancaktepe Belediyespor Güreş Takımı  44 Puanla takım halinde birinciliği elde etti. Sırayla İstanbul Büyükşehir Belediye 41 puanla ikinci, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 37 puanla üçüncü oldu.

Şampiyon Sancaktepe Belediyespor'un kupasını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile FILA Asbaşkanı Ahmet Ayık, Kulüp Teknik Direktör Metin Başdemir'e birlikte verdi.Türkiye ikincisi olan takımın Kupasını TGF Başkanı Bekir Çeker Ali Özen'e verirken, üçüncü olan takımın kupasını ise ASKİ Spor Kulübü Başkanı Ahmet Erbağ, Kulüp Antrenörü Abdullah Çakmar'a sundu.

""

Ankara'da tertip edilen şampiyonda güreşçileri yalnız bırakmayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, karşılaşmaları izleyerek şampiyona boyunca minderin aslanlarına destek verdi. Şampiyona sonrası mutluluğunu dile getiren Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Güreş Takımı'nın başarısının asla tesadüf olmadığının altını çizerek; "Büyük emek ve fedakarlıklarla kazanılmış büyük bir başarıdır. Güreşçilerimize inancım ve güvenim sonsuzdu. Güreşçilerimiz azmin ve kararlılığın meyvelerini bu şampiyonaya damga vurarak göstermiş oldular. Onlar yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

""

 2012 Yılı Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası'na hızlı başlayan  Sancaktepe Güreş Takımı ilk gün gerçekleştirilen 55, 66 ve 84 kilo müsabakalarında büyük başarı elde etti. 66 kiloda mücadele eden  Mustafa Koyucu, minderde gösterdiği üstün oyunla Türkiye Şampiyonu oldu. 55 kiloda ter döken diğer güreşçi Ahmet Peker ise Türkiye 2'cisi olarak Sancaktepe'nin gurur oldu.

 İkinci gün müsabakalarında yine Sancaktepe Güreş Takımı'nın rüzgarı esti. Şampiyonada ikinci gün 60,74 ve 120 kilo müsabakaları yapıldı. Sancaktepe'yi 60 kiloda temsil eden Ersin Çetin başarılı karşılaşmalar sonucunda şampiyonluğu göğüsledi. 120 kiloda mücadele eden diğer temsilcimiz Yasin Kılıç ise iyi performans göstererek 3.cü oldu. Sancaktepeli güreşçiler takım halinde 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde ederek Sancaktepe'ye büyük bir onur yaşattı.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3