‘Genç Değişim Üzerine' söyleşisi yapıldı

Genç Gelecek Sosyoloji Kulübü söyleşi programı, Prof. Dr. Betül...

‘Genç Değişim Üzerine' söyleşisi yapıldı

Genç Gelecek Sosyoloji Kulübü söyleşi programı, Prof. Dr. Betül...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘Genç Değişim Üzerine' söyleşisi yapıldı

Genç Gelecek Sosyoloji Kulübü söyleşi programı, Prof. Dr. Betül Çotuksöken'in katılımıyla Sancaktepe 75. Yıl DMO Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlendi. ‘Genç Değişim Üzerine' başlıklı söyleşi, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Söyleşide konuşan Prof. Dr. Çotuksöken, “Gençleri bir birey olarak görmek gerektiğini söyleyerek onlarla gerçekten konuşmak, onları anlamak ve onlarla işbirliği yapmak gerekir” dedi. Çotuksöken, “Birtakım cezalara, yasaklara başvurmadan gençleri adam yerine koyup, samimi bir şekilde onlarla konuşmak, onları anlamak, gereken çeşitli önlemleri onlarla elbirliğiyle gerçekleştirmektir” fikrine vurgu yaptı.

Çotuksöken, gençlerin örnek aldığı kişilerin genel olarak ana-babalar, öğretmenler, yani karar vericiler olduğunu ifade etti. Gençlerin gelecek zamana hazırlık anlamında proje yapmalarının, geleceklerini planlamalarının önemine değinen Çotuksöken, güvenli olmak, güvenilir olmak ve hak koruyucusu olmanın geleceği planlamada önemli etkenler olduğunu ifade etti.

İnsan-doğa-bilgi üçgenine de değinen Çotuksöken, doğaya karşı yaklaşımlarımızı da irdeleyerek bu muazzam bilgi dünyasında, kendimizi iyi tanımanın önemine işaret etti. Kendini tanıma konusunda gençlerin istekli olmalarının önemine dikkat çeken Çotuksöken, gençlerin mutlaka amaçlarını belirleyerek o doğrultuda hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Ütopya, düşünme, güven, proje, değişim, özgürlük, özenli düşünme, saygı, sevgi, onur, insan haklar. vb. kavramlara da değinen Çotuksöken, gençlere adeta düşünme dünyasına ilişkin bir ufuk turu yaptırdı.  Genlerin katılımıyla interaktif devam eden program, öğretmenlerin de beğenisini kazandı. |

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72