Adalar'da naylon poşet yasaklanıyor

Marmara Belediyeler Birliği ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle, Adalar'da...

Adalar'da naylon poşet yasaklanıyor

Marmara Belediyeler Birliği ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle, Adalar'da...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Adalar'da naylon poşet yasaklanıyor

Marmara Belediyeler Birliği ve Adalar Belediyesi işbirliğiyle, Adalar'da doğaya zarar veren naylon poşet kullanımı yasaklanıyor.

Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde yürütülen proje çerçevesinde, Nasuh Mahruki başkanlığında AKUT Gönüllüleri ile Deniz Temiz Derneği Gönüllüleri (TURMEPA), Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Gönüllüleri (YUDOSK) ve ünlü Manken Tuğçe Kazaz'ın destek verecekleri ‘Adalar Çevre Etkinliği' 10 Aralık 2011 günü Heybeliada Halki Palas'ta saat 14.00'te yapılan basın toplantısıyla başladı. Çevre gönüllüleriyle birlikte, Heybeliada Ayyıldız Caddesi ve İskele Meydanı ile Burgazadası'nda bilinçlendirme faaliyetlerine başlanarak, el broşürleri ve bez çantalar dağıtıldı.

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, yaptığı açıklamada, “Doğayı yok eden karbondioksit salınımının en önemli kaynaklarından biri de naylon poşetlerdir. Plastik poşetlerin yol açtığı kirlilikten kurtulmanın tek yolu ise; file, kese kağıdı ve bez torba gibi tekrar kullanılabilir ve doğaya zarar vermeyen taşıma ürünlerinin kullanımının yaygınlaştırılmasıdır. Bu konuda Birlik üyesi belediyelerimizden Adalar'la birlikte, benzer çalışma içinde olan Kadıköy, Zeytinburnu, Esenler, Büyükçekmece, Kartepe ve İzmit belediyelerimizi de kutluyorum” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72