Depremzedelere 2 bin Yonca Evi

Merkezi Pendik Güzelyalı'da bulunan Hekim Holding'e bağlı Prefabrik Yapı...

Depremzedelere 2 bin Yonca Evi

Merkezi Pendik Güzelyalı'da bulunan Hekim Holding'e bağlı Prefabrik Yapı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Depremzedelere 2 bin Yonca Evi

Merkezi Pendik Güzelyalı'da bulunan Hekim Holding'e bağlı Prefabrik Yapı A.Ş, depremde evleri hasar gören depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik tasarladığı A-1 sınıfı yanmaz malzemeden üretilen Yonca Evler'in Van'a sevkine başlandı. Van'a günlük 40-50 adet sevkiyat yapıldığı, yıl sonuna kadar ise bu sayının 2 bine çıkacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prefabrik Yapı A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Özlem Oğuzoğlu, yaptıkları saha çalışmasında, ağır kış şartları başlamadan mevcut çadır yerleşkelerinden bir an önce konteyner veya prefabrik evlere geçiş yapılması sürecini dikkate alarak bu projeyi hazırladıklarını belirterek, “Gelen talepleri hızla ve eksiksiz değerlendirilmek için üretim tesisleri dahil ilgili tüm birimleri alarma geçirdik” dedi.

Projenin bölgenin yaşam şartları dikkate alınarak tasarlandığını söyleyen Oğuzoğlu, “-4 aileye bir yonca- fikrinden yola çıkılarak tasarlanan 'Yonca Evler' projemiz konteynır ve prefabrike yapı olmak üzere iki farklı yapım sistemi için de Van'daki iklim koşulları dikkate alınarak detaylandırıldı. Tüm planlarda duş, klozet, lavabodan oluşan bir banyo ile mutfak eviyesi ve alt dolabı bulunmakta. Farklı plan tiplerinden oluşan çözümlerimiz en hızlı üretim, en hızlı sevkiyat, en hızlı montaj süreçlerine göre hazırlandı” dedi.

21 metrekarelik konteynır içinde 1 mutfak evyesi, duş, klozet ve lavabonun yer aldığı bir banyo ve iki oda yer aldığını söyleyen Oğuzoğlu, tüm montajı İstanbul'daki fabrikalarında tamamlanan konteynırların, kara ve demiryolu ulaşım imkanları ile Van'a gönderildiğini belirtti.

Bugün itibariyle Başbakanlık başta olmak üzere, Türkiye'nin her yerindeki kamu kuruluşları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, özel şirketlerden gelen yoğun talepleri karşılamak üzere gece gündüz çalışmalara devam ettiklerini belirten Oğuzoğlu, günde 50 adet konteynır üretim kapasitesi olan fabrikalarındaki eleman sayılarını da hızla artırmaya devam ettiklerini, yıl sonuna kadar yaklaşık 2 bin adet üretimi hedefledikleri konteynırlar için fabrikalarının 24 saat çalışır duruma geçirildiğini, üretilen tüm konteynırların anında Van'a gönderilmek üzere nakledildiğini söyledi.

RESİMALTI: Oğuzoğlu, UNICEF'in de bu konteynırlardan Van'a okul yaptıracağını da ifade ederek “2 konteynırın birleşmesinden bir sınıf olacak. Bunun gibi yaklaşık 40'ye yakın sınıf kurulacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3