Gençlik Merkezi, kulüplerini tanıttı

Sancaktepe Belediyesi Gençlik Merkezi, ilçede bulunan okul idarecilerine...

Gençlik Merkezi, kulüplerini tanıttı

Sancaktepe Belediyesi Gençlik Merkezi, ilçede bulunan okul idarecilerine...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gençlik Merkezi, kulüplerini tanıttı


Sancaktepe Belediyesi Gençlik Merkezi, ilçede bulunan okul idarecilerine, yaptığı çalışmalar ve geleceğe yönelik planları ile ilgili tanıtım toplantısı düzenledi.

Sancaktepe Belediyesi Gençlik Merkezi, Osmangazi Mahallesi'nde yaklaşık iki yıldır aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 2 bini aşkın gence hizmet veren Merkez, Başkan İsmail Erdem'in verdiği 5 bin gence ulaşma hedefi ile bu yıl çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı. Bu kapsamda 15-25 yaş arası gençlere yönelik kulüp çalışımlarını 15 değişik branşta yürüten merkez, diğer taraftan da kendi tanıtımlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Sancaktepe ilçe sınırları içindeki okulların idarecilerine yönelik bir program düzenledi. Programda merkezin yaptığı çalışmalar, tanıtım filmi ve slaytlar eşliğinde katılımcılara anlatılırken merkezin hedefleri hakkında bilgiler verildi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in katıldığı programa okul idarecilerinin katılımı bir hayli fazla oldu.  Yaklaşık 120 kişilik bir gruba konuşma yapan İsmail Erdem, Sancaktepe'nin eğitim ve öğretim alanındaki problemlerini çözmek, mevcut durumu çok daha iyi hale getirmek için her türlü fedakârlığı yaptıklarını söyledi.

Erdem, bu alandaki çalışmaların daha çok bilgi evleri ve gençlik merkezinin faaliyetleri olarak özetledi. Erdem, “Ruhen ve bedenen sağlıklı, eğitimli ve kültürel donanımlı bir neslin yetişmesini amaç edinmiş olan Gençlik Merkezi, çalışmalarını bu hedef doğrultusunda şekillendirmektedir” dedi. Erdem, spor okulları ve diğer spor alalarındaki başarılar ve yapılan yatırımlardan da söz etti.

Programa katılan Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise eğitimin ve gençliğin önemine vurguda bulunarak, okullarda eğitim verildiğini ama okul dışı gençlerin kültürel ve sosyal etkinlikte bulunmasının gerekliliğine dikkat çekerek, belediyelerin bu alanındaki çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Özcan, Sancaktepe'de eğitime yapılan desteğin çok anlamlı olduğunu da sözlerine ekledi. Özcan, ‘Genç Gelecek' projesi ile Sancaktepe'nin aldığı Türkiye birinciliğinin hakkıyla alınmış olduğu sözlerine ekledi.

Özcan,“Bu eğitim merkezlerinde gençlerimiz bilgisayar, dil ve sanat becerilerini geliştiriyor. İnternet ve sinema salonu gibi ortak kullanım alanlarında gençler hoşça vakit geçiriyor Böylece sokaklarda onları bekleyen tehlikelerden ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor” diyerek bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçenleri tebrik ettiğini sözlerine ekledi. Sabah kahvaltılı gerçekleştirilen program protokolün Gençlik Merkezi'ni gezmesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alması ile sona erdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72