Maltepe'de anayasa paneli ilgi gördü

Geçtiğimiz hafta, Maltepe Prof. Dr Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ‘Nasıl..

Maltepe'de anayasa paneli ilgi gördü

Geçtiğimiz hafta, Maltepe Prof. Dr Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ‘Nasıl..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Maltepe'de anayasa paneli ilgi gördü

 Geçtiğimiz hafta, Maltepe Prof. Dr Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ‘Nasıl bir anayasa istiyoruz' konulu bir panel düzenlendi. Çok sayıda partilinin yanında panele, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Oktay Uygun, TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu da katıldı.

""

 

Çok sayıda katılımcının ilgi gösterdiği toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, konuşmasında, “Bizim istediğimiz anayasa sosyal olmalı. Her kesimin benimseyeceği bir anayasa istiyoruz. Aleviler'in ve diğer dinlere mensup insanların da 'evet bu benim anayasam' diyebileceği bir anayasa yapılmasını istiyoruz. Biz bu mücadelemizi sizler için yapıyoruz. Halkın büyük çoğunluğu böyle bir anayasa yapılması düşüncesinde.  Anayasa ilk olarak temsilde adaleti sağlamalıdır.  Bugün yargı siyasallaşmış durumda. Hükümet, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapma konusunda samimi ise ilk olarak 12 Eylül 2010 referandumunda yaptığı anayasa değişikliklerini yeniden masaya yatırması gerekir” dedi. Salıcı konuşmasının sonunda, "Bugün yargı siyasallaşmıştır ve güven vermemektedir. CHP'nin değişmez hükümleri olan ilk üç maddeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.


""

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72