Sancaktepe'de elektrik kabloları yeraltına iniyor

Sancaktepe'de elektrik potansiyelini güçlendirmek ve görüntü kirliliğin...

Sancaktepe'de elektrik kabloları yeraltına iniyor

Sancaktepe'de elektrik potansiyelini güçlendirmek ve görüntü kirliliğin...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de elektrik kabloları yeraltına iniyor

Sancaktepe'de elektrik potansiyelini güçlendirmek ve görüntü kirliliğin önüne geçmek amacıyla AYEDAŞ ve belediyenin işbirliği ile planlanan orta gerilim ve alçak gerilim hatlarına ait elektrik kablolarının yeraltına indirilmesi çalışmalarına başlandı. 2011 yatırım planı çerçevesinde AYEDAŞ ve belediyenin işbirliği ile planlanan proje Mevlana, Yunus Emre ve Safa Mahalleleri'ni kapsıyor.  3 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan projenin çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yürütülen çalışmalarla Sancaktepe'nin cadde ve sokaklarında yıllardır çirkinlik oluşturan elektrik kablolarının borulu sistem çerçevesinde yeraltına indirilerek kent imajına zarar veren görüntülere en kısa sürede son verileceğini ifade etti. Çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardaki eski elektrik direklerinin yıkılacağını belirten yetkililer, bunların yerine sadece aydınlatma amacıyla yeni direkler dikileceğini, gökyüzünde iletken hiçbir kablo kalmayacağını belirtiyor.

Planlanan çalışmaların yılsonuna kadar süreceği ve üç ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasına çalışılacağını kaydedildi. Kısa süreli yaşanacak sıkıntıların uzun vadede büyük rahatlama sağlayacağına işaret ederek, vatandaşların her zamanki destek ve duyarlılığının bu çalışma ile ilgili olarak da devam edeceğine inandığını söyledi.

Çalışmalarla elektrik kablolarının borulu sistem içerisinde yeraltına alındığına dikkat çeken Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bu sayede herhangi bir yerde arıza olduğu zaman borunun içinden geçen kabloyu rahatlıkla alarak arızanın kısa sürede giderilmesini sağlayacağız. Arızanın giderilmesi için büyük avantaj sağlayan bu uygulama ile Sancaktepe şehir merkezi adeta örümcek ağı gibi yayılan kablo karmaşasından kurtulup modern bir ilçe görünümüne kavuşacak” şeklinde konuştu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Erdem, bu çalışmaların yanı sıra eskiyen kaldırım taşlarının da değiştirildiğini ve caddelerde yol genişletme çalışmaları yapıldığını bildirdi. Erdem, 3.5 km'lik bir çalışmanın kent merkezindeki esnafın görüşleri doğrultusunda uygulamaya konulduğunu sözlerine ekledi. Şehrin bazı mahallelerinde başlayan çalışmaların tamamlanmasının ardından diğer cadde ve sokaklara da geçilerek, tüm Sancaktepe'nin elektrik sisteminin yenilenme ve güçlendirme çalışması yapılacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72