Sancaktepe'de Hz. Mevlana'yı anma

Sancaktepe'de Hz. Mevlana'yı anma

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe'de Hz. Mevlana'yı anma
2-9 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Mevlana Haftası'nda Hz. Mevlana, 738. vuslat yıldönümünde Kültür ve Bilgi Merkezi öğrencileri tarafından anıldı. Programda, Mevlana'nın hayatı, felsefesi, şiirleri ve eserleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Düşünceleri asırlar boyunca tüm dünyada, farklı din ve kültürler tarafından benimsenen ünlü mutasavvıf, düşünce adamı ve şair Hz. Mevlana'yı anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programa Belediye Başkanı İsmail Erdem, Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, Bilgi Evi öğrencileri ve veliler katıldı. Başkan Erdem, Hz. Mevlana'nın gerek yaşamı,  gerek yazdıkları ile toplumumuza rehberlik etmiş, sevgiyi, saygıyı, kul olmanın erdemini, paylaşmayı, fani dünyaya bel bağlamamayı bizlere hatırlattığını belirttiği konuşmasında Mevlana'nın bize bıraktığı iki temel konu üzerinde durdu. Erdem, konuşmasının devamında; “Mevlana günümüz problemlerine bence en önemli iki çözüm öneriyor, bunlardan birincisi: Kin ve nefret yerine birbirini anlama ve sevgi ile muamele. İkincisi ise: Dünyadan zevk almanın yolunun ona sıkı sıkıya bağlı olmaktan değil mesafeli davranmaktan ve daha çok paylaşmaktan geçtiğidir” vurgusunu yaptı.  Erdem, sözlerini, “Sevinerek görmekteyiz ki, ülkemizde insanlar son yıllarda Mevlana ve Mesnevi'ye, ilgi artmış ve insanlar dini ve tasavvufi düşünceyi en zarif en estetik biçimde öğrenmeye başlamışlardır. İnanıyorum ki, onun kutlu nefesi toplumumuzu daha iyi ve sevgi dolu günlere taşıyacaktır” şeklinde tamamladı.

""

 Programda, Bilgi Evleri öğretmenleri İbrahim Güven ve Fatih Gücük tarafından Hz. Mevlana'nın hayatı, felsefesi, şiirleri ve eserleri hakkında bilgileri aktarıldı. Ayrıca, Bilgi Evleri öğrencileri Mevlana'nın asırlar önce söylediği evrensel özelliğe sahip 7 öğüdünü okudu.  Mevlana Bilgi Evi'nden Nurçin Azime Erler Mevlana'ya ait ‘Gel' şiirini, Yunus Emre Bilgi Evi'nden Dilek Şentürk ise ney eşliğinde ‘Etme' şiirini okudu.

 Öğrencilerin dünyada Mevlana hakkında söylenen sözleri ve ‘sema' hakkında bilgilerin aktarılmasının ardından, semazenler tarafından gerçekleştirilen ‘sema' gösterisi, büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Mevlana'yı Anma Haftası'nın Muharrem ayına denk gelmesi sebebi ile aşurenin önemi ve o günde meydana gelen önemli olayların anlatıldığı programın sonunda katılımcılara aşure dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3