Sultanbeyli Kadın Meclisi işbaşında

Sultanbeylili kadınların, toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak...

Sultanbeyli Kadın Meclisi işbaşında

Sultanbeylili kadınların, toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sultanbeyli Kadın Meclisi işbaşında

Sultanbeylili kadınların, toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Kent Konseyi Kadın Meclisi, üçüncü oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda, hijyen eğitimi ve mikro kredi uygulaması üzerine projeler geliştiren Kadın Meclisi üyeleri sunumlarını yaptı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Sultanbeyli'de yaşayan kadınların sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri sunmak üzere bir araya geldi. Toplantı, Kadın Meclisi Başkanı Ebru Ateş'in konuşmasıyla başladı. Ateş; yaptığı açılış konuşmasında, ‘Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak amaçlarının kadınların kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi, kadın bakış açısıyla politikalar oluşturulması, kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi' olduğunu belirtti.

Kadınlara karşı yapılan her türlü ayrımcılığa ve aile içi şiddete karşı güç birliği yapılması gerektiğini belirten Ateş, kadınların sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkılarak çözüm önerileri ve projeler üretilmesi ve bunların gerçekleştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmasının önemine işaret etti.

Açılış konuşmasının ardından, önceki oturumda uzmanlık alanlarına göre oluşturulan komisyonlar, hijyen eğitimi ve mikro kredi uygulaması üzerine geliştirdikleri proje sunumlarını gerçekleştirdi.

Sunumların ardından, Sultanbeyli Kadın Korunma Evi ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. ‘Kadın Korunma Evi Projesi'nin aşamaları ve kat edilen yol, Sultanbeyli Belediyesi Strateji Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından Kadın Meclisi üyelerine aktarıldı. Kent Konseyi Kadın Meclisi üçüncü oturumu, soru- cevap kısmının ardından bir sonraki oturum için yapılması gereken öneriler ile son buldu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3