Üsküdar İskelesi aşure geleneği

Her yıl Tuzla'da aşure dağıtımı yapan meşhur bir köfteci, geleneksel...

Üsküdar İskelesi aşure geleneği

Her yıl Tuzla'da aşure dağıtımı yapan meşhur bir köfteci, geleneksel...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar İskelesi aşure geleneği

Her yıl Tuzla'da aşure dağıtımı yapan meşhur bir köfteci, geleneksel etkinliğini bu sene Üsküdar Vapur İskelesi önünde sürdürdü. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın da desteği iskele önüne kurulan stantta vapurdan inen vatandaşlara aşure ikram edildi. Üsküdar çarşı esnafı ile çevre sakinlerinin de büyük ilgi gösterdiği aşure dağıtımından Üsküdar'ı dolaşan turistlere de nasiplendi.

Aşure kazanı önünde 7'den 70'e binlerce kişin uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinliğe katılanların bazıları da birkaç tabak alarak evlerine ve dostlarına da götürmeyi ihmal etmedi. Tuzla'da başlattıkları 'Aşure günleri' geleneğini bundan sonra Üsküdar'da da sürdüreceklerini belirten meşhur köfteci sahiplerinden Osman Şahbaz, gösterilen ilgiden ve yapılan dualardan son derece mutlu olduklarını ifade edip, “Bu ulvi geleneği yaşatmaya gayret ediyoruz. Bir mutlu tebessüm için çalışıyoruz. Her zaman akılda kalan hoş bir anı olmak istiyoruz. Bu ayda kardeşlik, sevgi, saygı ve barışın galip gelmesini diliyoruz” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3