CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erişim engelleri sebebiyle X'e açık çağrıda bulunarak, "Erişim engeli taleplerini uygularsanız bu millet size ne yapar iyi düşünün!" şeklinde ifadeler kullandı.
ÖZGÜR ÖZEL TEPKİ GÖSTERDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasının ardından CHP'nin yaptığı 'boykot çağrısı' kamuoyunda yankı uyandırdı. TRT'nin popüler dizisi Teşkilat kadrosundan Aybüke Pusat'ın çıkarılmasıyla başlayan kriz giderek büyümeye devam ediyor. Tüketim boykotuna destekte bulunan sanatçılara yönelik yaptırımlar hala sürerken, oyuncular Rojda Demirer ve Alican Yücesoy'un X hesapları kapatıldı. Instagram hesabından paylaşımda bulunan Rojda Demirer "Twitlerim amacına ulaşmış demek" yazarken Alican Yücesoy da "Önce X'i boykot etmemiz gerekiyordu belki de" yazdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erişim engelleri sebebiyle X'e açık çağrıda bulundu: "Bu millet cuntacıların medya düzenini yıktı geçti… Erişim engeli taleplerini uygularsanız size ne yapar iyi düşünün!" Özgür Özel'in X'teki açıklaması şu şekilde: Bir darbe girişiminin en önemli ayağı halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. 19 Mart cuntacıları da RTÜK'ün muhalif kanallara yönelik baskılarıyla yetinmiyorlar. BTK üzerinden sosyal medyada milletin sesini duyuran muhalif hesaplara, bağımsız haber platformlarına ve yurttaş gazeteciliği yapan profillere erişim engeli getirmeye çalışıyorlar.
@xturkiye ve @GlobalAffairs'e açık çağrımdır: Bu millet cuntacıların medya düzenini yıktı geçti. Bugüne kadar yüzlerce sayfayı "Nasıl olsa anlaşılmaz" diyerek kapattığınızı biliyoruz. Siz bugün antidemokratik uygulamalara alet olursanız, erişim engeli taleplerini uygularsanız bu millet size ne yapar iyi düşünün!"