Olay, Diyarbakır'ın Bağları ilçesinde meydana geldi. 16 yaşındaki Merve A., 23 yaşındaki erkek arkadaşı Muhammed Varoğlu’nu tabancayla vurarak öldürdü. Soruşturma kapsamında küçük kızın pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Merve A, cinayeti neden işlediğini ifadesinde anlattı.

“ÖZEL GÖRÜNTÜLERİMLE TEHDİT EDİYORDU”

Diyarbakır Cumhuriyet başsavcılığında pedagog işlerinde ifade veren 16 yaşındaki Merve, 2 hafta önce sosyal medya üzerinden Muhammed Varoğlu ile tanıştığını söyledi. Erkek arkadaşının gizlice uygunsuz görüntülerini kaydettiğini söyleyen Merve, “Kendisinden ayrıldığım taktirde bu görüntüleri aileme vermekle tehdit ediyordu. Uyuşturucu kullanmıştım. Tehdit edildiğim için evde ağabeyime ait tabancayı alarak kendisiyle buluşmak istedim. Silahı yanıma almamdaki amacım onu öldürmek değildi. Bana ait görüntüleri silmesi için ikna etmek içindi. Sonra Muhammet bana mesaj gönderip parkta buluşmak istedi. Parkta konuşurken tartıştık. “ dedi.

“GÖRÜNTÜLERİ SİLMESİNİ SÖYLEDİM”

Bu sırada Muhammed'in kendisine arkadaşının evine gitmeyi ve orada konuşmayı teklif ettiğini söyleyen Merve, eve gittiklerinde ise görüntüleri silmesini istediğini anlattı. Bu sırada silahı çekip ona doğrulttuğunu da belirten genç kız, “O da elini havaya kaldırıp 'Tamam dur' sileceğim dedi. Bu sırada silah ateş aldı. Muhammet'le buluşmadan önce evde uyuşturucu kullanıp yanına gittim. Uyuşturucunun etkisi altındaydım. Ben onu çok sevmiştim. Bir hafta geçtikten sonra bana karşı niyetinin farklı olduğunu anladım. Bana defalarca temasta bulundu. Özel bölgelerime dokundu. Uygunsuz fotoğraflarımı çekti.” Dedi.

Ahmet Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder'i ziyaret etti Ahmet Davutoğlu, Sırrı Süreyya Önder'i ziyaret etti

“İLİŞKİYE GİRMEYE ZORLADI”

Bu sırada kendisini çok Kötü hissettiğini ve ilişkiye girmek için teklifi reddettiğini belirten Merve, onunla ilişkiye girmemesi durumunda görüntüleri yayacağını söylediğini iddia etti. Merve A. İfadesinin devamında ise “Çok kötü oldum, ben onu sevmiştim. Bana hap vermiş. Ben uyurken fotoğraflarımı çekmiş. Sonra tartıştık. Görüntüleri silmesini istedim. O hayır diye cevap verdi. Silahı çıkarınca silah elimde patladı. İlk defa silahı elime alıyordum. Ben çok korktum kapıyı açık bıraktım birileri gelip onu görsün diye. Sonra da teslim oldum. Böyle bir şey olacağını bilseydim silahı yanıma almazdım. Görüntülerin yayınlanmasına bile razı olurdum çok pişmanım.” İfadelerini kullandı.

ANNESİ YAŞANANLARI ANLATTI

Diğer yandan Merve'nin annesi de yaşananları anlattı. Kızının 6 ay önce psikolojik ilaçlar kullanmaya başladığını ve 2 ay önce de tanımadığı başka biriyle kaçtığını belirten Anne, 20 gündür ilaçlarını almadığını söyledi. Olay günü Merve'nin evden bir arkadaşıyla buluşacağını söyleyerek çıktığını belirten anne, “Eve geri döndü ve telefonun sim kartını çıkarıp telefonunu evde bırakarak markete gideceğini söyledi. Eve döndüğünde üzerinde silah olup olmadığını görmedim" dedi.