Türkiye’de bahar mevsimi beklentileri bir kez daha ertelendi. Yurdun dört bir yanında etkili olan soğuk ve yağışlı hava dalgası, vatandaşları şaşkına çevirdi. Özellikle başkent Ankara'da kar sürprizi yaşanırken, İstanbul da fırtınanın etkisi altına girdi.
Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre, Cuma ve Cumartesi günleri soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Ancak Pazar günü itibarıyla Marmara Bölgesi ve İstanbul’da güneş yüzünü göstermeye başlayacak.
SOĞUK HAVA İÇ ANADOLU VE DOĞU’DA BİRAZ DAHA SÜRECEK
Pazar günü Marmara güneşli bir havaya uyanacak olsa da, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri birkaç gün daha yağmur ve karla uğraşmaya devam edecek. Meteoroloji, bu bölgelerde don ve buzlanma riskinin yüksek olacağını belirterek sürücülere ve tarım sektörüyle uğraşanlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
METEOROLOJİ’DEN ÖNEMLİ UYARILAR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklendiğini açıkladı. Özellikle Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yağmur ve sağanak; yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.
Batı Karadeniz (Sinop hariç), Sakarya’nın doğusu, Samsun, Ordu ve Giresun’un iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı bildirildi. Bu bölgelerde yaşayanların ani su baskınlarına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.
ZİRAİ DON TEHLİKESİ KAPIDA
Soğuk havayla birlikte, özellikle İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında zirai don riski oluşacak. Meteoroloji, tarımla uğraşan vatandaşları, don tehlikesine karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.
Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ tehlikesinin devam ettiği de açıklandı. Özellikle yüksek ve eğimli bölgelerde dikkatli olunması gerekiyor.
ANKARA’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Ankara Valiliği, etkili olması beklenen kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışı nedeniyle yer yer 15 santimetreye kadar kar örtüsü oluşabilir. Ayrıca kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60 km/saat) beklendiğinden, olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla tüm eğitim kurumlarımızda eğitime 1 gün ara verilmiştir."
Valilik ayrıca, 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın kamu çalışanları, hamileler ve engelli personelin idari izinli sayılacağını da açıkladı.
Kaynak: Flashaber.com.tr Haber Merkezi