İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akom'da bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşullarına ilişkin konuşan İmamoğlu, alınan önlemlere ilişkin de bilgi verdi.
KAR YAĞIŞI ŞİDDETİNİ ARTTIRACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu bugün yaptığı açıklamada öğle saatlerinden itibaren kentte kar yağışının daha da kuvvetli olacağını bildirdi. Vatandaşların tedbirli olmasını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını isteyen İmamoğlu, "Yoğun ve etkili bir biçimde arkadaşlarımız sahada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün öğleden sonra tipi bastıracak ve İstanbul'da kar yağışı daha da kuvvetlenecek" dedi.
EN SOĞUK GECELERDEN BİRİ OLACAK
İmamoğlu açıklamasının devamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre kar yağışının cuma ve cumartesi günleri daha da yoğun olacağını belirtirken özellikle cuma akşamı sıcaklıklarda Keskin bir düşüş beklendiğini bildirdi. İmamoğlu, bu gece ve cumartesi en sert soğuğun hissedileceğini belirtirken kışın en soğuk gecelerinden birinin yaşanacağını ifade etti.
İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM
İBB başkanı İmamoğlu İstanbul'da alınan önlemler sayesinde şu anda hiçbir yolun kapalı olmadığını da belirtirken 4140 kilometrelik alanda 13.115 personelin görev yapmaya devam ettiğini bildirdi.