Yedikçe yediren, bir tadına bakanın mutlaka tarifini isteyeceği Bursa’nın meşhur lezzetlerinden süt helvasını hiç denediniz mi? Ramazan ayında kalabalık iftar sofralarınızda misafirlerinize ikram edeceğiniz harika bir lezzet olan süt helvasını mutlaka denemelisiniz. Az malzeme ile nefis bir sütlü tatlı tarifi arıyorsanız Bursa’ya ait olan bu şahane lezzeti mutlaka denemeli ve misafirlerinize ikram olarak sunmalısınız. Hem hafif hem de lezzetli bir tat için meşhur süt helvası tarifi sizler için haberimizde…
SÜT HELVASI İÇİN MALZEMELER
Süt helvası bir diğer adıyla Bursa helvası için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
- 100 gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
SÜT HELVASI TARİFİ
Öncelikle uygun bir tencereye şekerinizi ve sütün yarısını alarak şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamadan şeker eridikten sonra tencerenizi ocaktan alın. Ardından sütün diğer yarısını ve yumurta sarısını da tencereye ekleyin ve güzelce çırptıktan sonra soğumaya bırakın. Daha sonra bir tavaya tereyağını alarak eritin ve üzerine unu ekleyin. Hafif pembeleşinceye kadar un ve tereyağını kavurun. Kavurduğunuz unu yavaş yavaş süte ilave edin. Ardından karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvamını aldıktan sonra üzerine vanilyayı ilave edin ve çok pişirmeden ocaktan alın. Küçük bir borcama (güveç de kullanabilirsiniz) helvanızı dökün. Fırınınızın ısısını sadece üst kısma vererek 200 derecede 20 dakika üstü kızarıncaya kadar helvanızı pişirin. Afiyet olsun…