İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sağlık durumu nedeniyle bu sabah Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Avukatı Erkam Erdem, müvekkilinin ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirterek, tahliyesi için bir kez daha çağrıda bulundu.
AĞIR SAĞLIK PROBLEMLERİ
Tutuklanmadan önce üç yıl içinde dört kez anjiyo olan ve kanser tedavisi gören Mahir Polat, aynı zamanda hipertansiyon, uyku apnesi ve klostrofobi gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Cezaevinde kaldığı süre boyunca iki kez fenalaşarak hastaneye kaldırılan Polat, geçtiğimiz haftalarda beşinci kez anjiyo operasyonu geçirdi.
Sağlık durumunun cezaevi koşullarında yaşamını ciddi şekilde tehdit ettiğini belirten avukatı Erkam Erdem, Polat’ın tansiyon değerlerinin 19’a 11 gibi kritik seviyelere çıktığını vurguladı.
Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Şu anda aldığımız bilgiye göre Mahir Polat Adli Tıp Kurumu'na sevk ediliyor. Bu süreçte Adli Tıp’tan çıkacak rapor hayati önem taşıyor," ifadelerini kullandı.
İMAMOĞLU’NDAN TAHLİYE ÇAĞRISI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Mahir Polat’ın sağlık durumu hakkında açıklamada bulunarak tahliye çağrısında bulundu. İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Sağlık sorunları ortada olan, kalp hastalığı nedeniyle hapishane koşullarında kalması hayati risk taşıyan kardeşimiz Mahir Polat’ı hâlâ cezaevinde tutuyorsunuz. Mahir Polat’ı serbest bırakın. Bayramı ailesinden uzakta, hapiste geçiren gençlerimiz serbest bırakılmalı, sınavlarına girebilmeliler. Bu adaletsizlik sona ermeli.”
İmamoğlu açıklamasında, yargıya olan güvenin zarar gördüğüne dikkat çekerek, tüm adalet mensuplarına sorumluluk çağrısı yaptı.
ADLİ TIP RAPORU BEKLENİYOR
Mahir Polat’ın cezaevinde kalıp kalamayacağına ilişkin karar, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanacak sağlık raporuna göre verilecek. Raporda Polat’ın cezaevi koşullarında bulunmasının uygun olmadığı yönünde bir görüş bildirilmesi halinde, tahliye süreci hız kazanabilecek.
Yetkililer, raporun ardından sürecin hızlı bir şekilde netleşebileceğini belirtiyor.
Kaynak: Haber Merkezi