Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Silivri Cezaevi’nde tutukluluğu devam eden Özdağ’ın dava süreci ve tüm gelişmeler yakından takip edilirken bir son dakika gelişmesi aktarıldı. Özdağ’ın tutukluluğuna itiraz edilmişti. Mahkeme, Özdağ’ın tutukluluğuna devam kararı verdi.

3 AYDIR CEZAEVİNDE

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında başlatılan soruşturma kamuoyu gündeminde geniş yer bulmuştu. Özdağ hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan soruşturma başlatılırken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Özdağ hakkında Antalya’da partisinin toplantısında yaptığı konuşma sebebiyle soruşturma açıldığı bilgisine yer verilmişti. Ümit Özdağ o konuşmasında; ‘Son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan’ın ve AK Parti’nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir’ demişti. Bu sözlerin ardından hakkında soruşturma başlatılan ve 21 Ocak’ta tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ümit Özdağ, yaklaşık üç aydır cezaevinde.

Mansur Yavaş adaylık kararını duyurdu! Diploma iptali her şeyi değiştirdi Mansur Yavaş adaylık kararını duyurdu! Diploma iptali her şeyi değiştirdi

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

21 Ocak’tan bu yana tutukluluğu devam eden Ümit Özdağ hakkında hazırlanan iddianamede 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Özdağ’ın tutukluluğuna itiraz edilirken mahkeme, Ümit Özdağ’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.