Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 22 Ocak'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından halkı kim ve düşmanlığa alenen tahrik etmek suçlamasıyla tutuklanmış ve Silivri cezaevine gönderilmişti.

65 günden bu yana cezaevinde tutuklu bulunan Ümit Özdağ’ın ziyaretine Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan milletvekili Mustafa Sarıgül gitti. Sarıgül, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Ümit Özdağ’ın aldığı yeni kararı duyurdu.

AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAK

Mustafa Sarıgül, bayram sonrası Ümit Özdağ’ın açlık grevine başlayacağını açıkladı. 65 gündür tutuklu bulunan Ümit Özdağ’ın hala iddianamesinin hazırlanmamasına İsyan ettiğini de belirten Mustafa Sarıgöl görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

Meral Akşener günler sonra ortaya çıktı! İmamoğlu için tek kelime etmedi Meral Akşener günler sonra ortaya çıktı! İmamoğlu için tek kelime etmedi

“65 gün oldu. Benim iddianamem niye hazır değil? Ben niye buradayım? Suç güçlü bir şüphe diyorlar, ama böyle bir cezanın hukukta yeri yok. Artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren kantinden yemek almayacağım, sadece orucumu tutacağım. Ama bu böyle giderse bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım. Yasaları artık vücudumla protesto edeceğim.”

Ziyaretin kendisini derinden etkilediğini belirten Sarıgül, “Ümit Hocam'la üç hafta önce görüştüğümde daha moralliydi. Ancak şimdi son derece üzgün ve yorgun bir haldeydi. Moral vermeye çalıştım ama 65 gündür iddianamesinin yazılmaması hocamızı alabildiğine üzmüş vaziyette”.

Kaynak: Haber Merkezi