Yeniden Refah Partisi'nde sular durulmuyor. Konya teşkilatında başlayan istifa dalgası büyüyerek devam ediyor. Son olarak, Karatay, Selçuklu ve Konya Büyükşehir Belediyelerinde görev yapan 10 meclis üyesi ile il yönetim kurulu üyeleri, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
"İLKELERİMİZDEN UZAKLAŞILDI"
İstifalarını ortak bir açıklama ile duyuran üyeler, bugüne kadar halkın iradesine ve desteğine layık bir şekilde görev yaptıklarını vurguladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızın sesi olabilmek, onların taleplerini duyurmak için gayret gösterdik. Siyaseti ayrıştıran değil, birleştiren bir anlayışla yürüttük. Ancak partimizin mevcut yönetimi, temel ilkelerinden uzaklaşmış, ayrıştırıcı bir dil ve tutum benimsemiştir. Bu sebeple Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyoruz."
İstifa eden meclis üyeleri ve il yöneticileri, bundan sonraki süreçte görevlerini bağımsız olarak sürdüreceklerini ve Milli Görüş ilkelerine bağlı kalacaklarını da vurguladı.
NE OLMUŞTU?
Konya’da yaşanan istifalar, partide son haftalarda artan iç huzursuzlukların devamı niteliğinde.
Geçtiğimiz haftalarda, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Aydın ve Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan da Yeniden Refah Partisi’nden ayrıldıklarını açıklamıştı. Her iki başkan da YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’a yönelik eleştirilerinde, Konya İl Başkanı'nın atanması sürecinde teşkilatların görüşlerinin dikkate alınmadığını ifade ederek tepkilerini dile getirmişti.
Aydın ve Mertcan, partiden istifa ettikten sonra yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini açıklamışlardı.
SÜREÇ NEREYE GİDİYOR?
Son istifalarla birlikte Yeniden Refah Partisi’nin Konya teşkilatında yaşanan kriz daha da derinleşmiş görünüyor. Parti yönetiminden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, önümüzdeki günlerde yeni istifaların yaşanabileceği ve Konya teşkilatında yeniden yapılanma sürecinin başlayabileceği kulislerde konuşuluyor.
Öte yandan, istifa eden isimlerin bağımsız olarak siyaset sahnesinde nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor.
Kaynak: Haber Merkezi