Japonya’da Sakura zamanı, Mart ayının sonunda başlıyor ve Mayıs ayının başına kadar sürüyor. Baharın gelişi anlamını taşıyan Sakura zamanında neredeyse ülkenin tamamında yer alan sakura ağaçları çiçek açıyor ve ortaya muhteşem bir görsel şölen çıkıyor. Kızılcık Şerbeti’ndeki Doğa karakteryle birlikte yeniden gündem olan Sakura zamanında Japonya’daki görsel şölen merak uyandırdı. İşte Sakura zamanında ortaya çıkan görsellerden bazıları…

Uzun süre tok tutan Ketojenik beslenme! Uzmanından tavsiyeler... Uzun süre tok tutan Ketojenik beslenme! Uzmanından tavsiyeler...

JAPONYA’NIN ESKİ GELENEKLERİNDEN 

Sakura zamanı, Japonya’nın eski geleneklerinden birisidir. Mart ayının sonundabaşlayan ve Mayıs ayının başına kadar sürebilen bu süreçte Sakura ağaçları Mart ortalarında açmaya başlıyor ve Nisan başından Mayıs başına kadar çiçeklenme görülebiliyor. Sakura zamanında Japonya’nın mutlaka ziyaret edilmesi ve bu görsel şölenin mutlaka görülmesi gerektiği belirtiliyor. Ortaya muazzam bir görüntü çıkarken Sakura zamanındaki manzara herkesi büyülüyor.

GÖRSEL ŞÖLEN DIŞINDA DAMAKLAR DA ŞENLENİYOR

Sakura zamanı Japonya’da her yerde ayrı bir lezzet şöleni yaşanıyor. Kiraz çiçeği aromasından ilham alan bu lezzetler, damakları şenlendiriyor. Yani Sakura zamanı sadece görsel bir şölen yaşanmıyor. Bu şahane lezzetlerle damaklar da şenleniyor. Bu dönemde Sakura aromalı çikolatalar, dondurmalar ve tuzlu yiyecekler muhteşem lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Herkesin kesinlikle görmesi gerektiği söylenen bir atmosferin hakim olduğu Sakura zamanı sadece göze değil ruha da hitap ediyor. Sakura zamanı, Japonya’ya gitmek için en güzel zamanlardan biri olarak öneriliyor. Bahar mevsimine denk gelen bu muhteşem görsel şölende her yer büyüleyici bir güzelliğe bürünüyor.