Kocaeli’de 650 kişinin zehirlendiği dönercide neler oldu, insanlar neden zehirlendi merak edilirken dönercinin sahiplerinin akıbeti de merak ediliyor. 650 kişinin zehirlenmesine yol açan dönerciden skandal görüntüler ortaya çıkarken o görüntülerde işletmede çalışanların pişmiş olan dönerin üzerine çiğ et ekledikleri görülüyor. Uzmanlar, çiğ ve pişmiş etin karışması sonucunda ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğini ce toplu zehirlenme vakalarının yaşanabileceğini belirterek uyarıyor.

PİŞMİŞ DÖNERİN ÜZERİNE ÇİĞ ET EKLEMİŞLER

Kocaeli’de bir dönercide döner yiyen vatandaşlar mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Hastaneye başvuranların sayısı 650’yi bulurken gözler söz konusu dönerciye çevrildi. O dönercide ne oldu, vatandaşlar neden zehirlendi, zehirlenmenin sebebi ne merak edilirken sosyal medyada yayılan bir videoda işletme çalışanlarının pişmiş dönerin üzerine çiğ et ekledikleri anlar yer aldı. Skandal görüntüler sonrası gıda güvenliği uzmanları, çiğ ve pişmiş et karıştığında çok ciddi sağlık sorunları yaşanabileceğini ve toplu zehirlenmeler olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu. Ortaya çıkan skandal görüntüler sonrasında yetkililer de olayla ilgili başlatılan soruşturmanın derinleştirildiğini ve denetimlerin artırılacağını belirtti.

Ünlü tavuk firmasının ürünlerinde bakteri tespit edildi! Türkiye genelinde toplatılıyor Ünlü tavuk firmasının ürünlerinde bakteri tespit edildi! Türkiye genelinde toplatılıyor

İŞLETME SAHİPLERİ TUTUKLANDI

Söz konusu işletmede yapılan incelemeler neticesinde tavuk döner numunesinin test sonuçları olumsuz çıktı. Söz konusu numunenin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik kriterler Yönetmeliğine uygun olmadığı tespit edildi. Bu sonuç sonrası işletme hakkında Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında dönerci dükkanının işletmecileri olduğu belirtilen E.T. ve K.Y. tutuklandı.