On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayı ile birlikte sahur ve iftar menüleri de yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Birbirinden çeşitli, tok tutan, lezzetli ve pratik sahur menüleri için araştırmalar başlarken sahurda tercih edilmesi gereken gıdalar da merak ediliyor. İşte birbirinden lezzetli, sahurda tok tutan, acıktırmayan, susatmayan sahur menüleri…

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER

Sahurda hafif yiyecekler tercih edilmesi öneriliyor. Oruçlu geçecek vakit boyunca tok tutan, susatmayan yiyecekler tercih edilmesi çok önemli. Bu sebeple sahur sofralarında yumurta, yoğurt, tarçın, salatalık, süt, elma, kefir, domates tüketilmesi öneriliyor. Yağlı yiyecekler, kızartma, hamur işleri, acılı, tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden ise uzak durulması gerektiği belirtiliyor. Kuru baklagiller de gün içerisinde açlık hissini en aza indireceği için sahurda önerilen yiyecekler arasında. Öte yandan sahurda çorba içmek de gün boyunca tokluk hissinin uzun sürmesine yardımcı olacaktır. Bunun için bir kase sebze çorbası da menüye eklenebilir. Oruç tutarken sahur öğününün kesinlikle atlanmaması gerekmektedir. Gün içerisinde halsiz düşmemek için sahurun sadece su içerek geçiştirilmemesi uyarısı yapılırken mutlaka yeterli ve dengeli beslenmek gerektiği belirtiliyor. 

İstanbul’a bayram gelmedi! Trafik yine bildiğimiz gibi İstanbul’a bayram gelmedi! Trafik yine bildiğimiz gibi

ÖNERİLEN SAHUR MENÜLERİ

Sahurda önerilen menüler ise şu şekilde;

Bir kase çorba-bir iki dilim ekmek-kıymalı sebze-bir kase ayran veya yoğurt-bir adet meyve-bol su.

Bir adet tost-domates-salatalık-bir bardak süt-bir adet meyve-on adet badem veya fındık-bol su

Sebzeli omlet-iki parça pide-bir adet meyve-dört beş tane zeytin- iki veya üç adet ceviz-bol su