Medet Anlı: “Büyükçekmece Adliyesi’nden çalınan altınlar benim değil, vatandaşların emanetiydi…”

Büyükçekmece Adliyesi’nde çalındığı iddia edilen altınlarla ilgili konuşan iş insanı Medet Anlı, söz konusu altınların kendisine ait olmadığını belirterek, kuyumculara emanet edilen altın ve değerli madenlerin kaybolduğunu, bu nedenle çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Gazeteci Ali Tarakcı’ya açıklamalarda bulunan iş insanı Medet Anlı, kamuoyunda kendisine ait olduğu öne sürülen altınların gerçekte vatandaşların emanetleri olduğunu ifade etti. Anlı, “O altınların benim olduğunu sandıkları için aldılar. Ama altınlar benim değildi. O altınlar Ayşe teyzenin, Fatma teyzenin altınlarıydı. Kuyumcularda toplanan ve emanet olarak bırakılan altınlardı” dedi. Söz konusu emanetlerin kuyumcular aracılığıyla muhafaza edildiğini belirten Anlı, yaşanan olay nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur duruma düştüğünü savundu.

Milyonlarca liralık değer kayboldu

Adliyeden alınan değerli eşyaların miktarına ilişkin de bilgi veren Anlı, “Orada 1 milyon 700 bin dolar, 25 kilo altın ve 75 kilo gümüş vardı. Ayrıca miktarı tam bilinmeyen riyal de bulunuyordu. Sanılandan çok daha büyük bir meblağ söz konusu” ifadelerini kullandı. Kuyumcularla geçmişte ticari ilişkisinin bulunduğunu söyleyen Anlı, “Ben bu kuyumculardan alışveriş yaptım. Sadece alışveriş yaptığım için onların emanet altınlarına el konuldu. Olan biten bundan ibaret” dedi. Olayla ilgili tartışmalar sürerken, kaybolduğu öne sürülen değerli madenlerin akıbetine ilişkin soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Hakkında habermerkezi

Şuna da bakın

“FULAR” Filmin Galasında yıldızlar geçidi

Deniz Şaman’ın organizatör kimliğinin yanı sıra yapımcı kimliğine soyunduğu ilk sinema filmi olan Fular’ın Avrupa …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir